Jablonec v osmifinále porazil 3:1 na zápasy Pelhřimov. I když první dva duely vyhrál, překvapivě pak podlehl doma 1:4 a o postupový bod se musel poprat ještě na ledě soupeře. Jablonec skončil po základní části šestý, čtrnáct bodů za čtvrtým Kolínem.

Vlci podobně jako Kozlové dostávali v sezoně poměrně málo gólů, ve třiceti dvou zápasech inkasovali 91 branek (Kozlové 89). Co se týče produktivity, Kozlové byli opět malinko lepší, ale ta čísla jsou velmi podobná. Zatímco Kozlové nasázeli ve dvaatřiceti utkáních 133 branek, Jablonečtí 120. Z toho plyne jediné, bude to čtvrtfinálová série vyrovnaných zápasů, kde by měla rozhodovat každá obdržená i vstřelená branka.

A bylo tomu tak i v základní části. První měření sil na ledě Jablonce prohráli Kozlové 2:3 po prodloužení a doma vyhráli na konci února těsně 2:1. Takže gólů moc nepadalo. Oba mančafty mají totiž výborné gólmany.

„Upřímně nevím, co od nich čekat. V základní částí jsem s nimi nikdy nehrál, ale určitě to bude silný soupeř a nebude to nic jednoduchého. Čekají nás těžké zápasy. Uděláme vše proto, abychom postoupili dále. Na sérii s nimi se moc těším," řekl před zápasem kolínský obránce Michal Petira.

Zápas na kolínském zimním stadionu začíná ve středu v 18.07 hodin.

V pátek 13. března se série přesune do Jablonce. V neděli 15. března se bude hrát ještě stoprocentně v Kolíně. Případný čtvrtý duel série by byl na programu v úterý 17. března znovu v Jablonci, a když by ještě stále nebylo rozhodnuto, bude se rozhodující duel hrát ve čtvrtek 19. března opět na kolínském ledě.