Kolín – Nymburk 5:2

Vstup do utkání vyšel lépe hostům. Ti se hned ve třetí minutě ujali vedení. Projeli středním pásmem, dali si přihrávku do tandemu a z kruhů propálil Sejpala Stehlík.

Kozlové ale nelenili dlouho a v osmé minutě bylo vyrovnáno. Pýcha zachytil puk na modré, přihrál ho Pannovi a vrhl se před bránu. Pak Panna vystřelil, Malý odražený puk posunul právě na Pýchu a ten měl před sebou zívající bránu – 1:1.

Do konce třetiny se stav měnil ještě jednou. Nebylo to, když se Kuzďas dostal za obranu a prověřil Sejpala, bylo to až v přesilovce Kolína na konci třetiny. Od modré střílel Hanzl a na dorážku do prázdné byl připraven Zumr.

Vedení pak Kozlové udrželi až do konce. Navýšili ho na 3:1. Tři a půl minuty před koncem tedy ještě dovolili hostům snížit na kontaktní branku, ale pak dobře zvládli power play hostů, dali do prázdné brány. A pečetili ještě v poslední minutě.

Ilustrační foto.
Pořádná šichta. Čtyři duely během šesti dnů

„Byl to hokej na obě dvě strany a pro mě to byl hezčí zápas než v pondělí v Nymburce. Nepodařila se nám disciplína a dovolili jsme jít domácím do vedení v našem oslabení. Chtěli jsme hrát jednodušeji, nezbavovat se puků. Šance přišly, ale nevyužili jsme je. Soupeř nám odskočil až na 3:1 potom a hlídal si to. V závěru jsme ještě stihli dát kontaktní gól, ale riskli jsme power play a dostali jsme z toho gól,“ okomentoval utkání trenér Nymburka Pavel Bičiště.

„Do utkání jsme vstoupili špatně, což vyústilo v gól soupeře. Pak se nám ale podařilo vyrovnat a jít do vedení a převzali jsme otěže zápasu. Nymburk nám dělal hodně problémy v útočné fázi. Nepovedl se nám ani vstup do druhé třetiny, ale dali jsme hezký gól v přesilovce, a tím jsme získali pevnou půdu pod nohama. V závěru jsme si to ještě zkomplikovali, ale když soupeř odvolal gólmana, dali jsme gól a jsme za to hrozně rádi,“ neskrýval po utkání radost trenér Kolína Petr Martínek.

Jeho tým vede 2:1 v sérii. Čtvrtý zápas se hraje v pátek 9. března v Nymburce.

Branky: 8. Pýcha (Malý, Panna), 19. Zumr (Kozák, Hanzl), 31. Panna (Kadlec), 58. Voženílek (Prokop, Kozák), 60. Kysela – 3. Stehlík (Arnošt, Mašek), 57. Stehlík (Bičiště, Kříž). Rozhodčí: Šindel – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:1, 1:0, 2:1. Diváci: 1178. Stav série: 2:1.

Kolín: Sejpal – Hanzl, Pýcha, Kadlec J., Voženílek, Barták, Březina, Hlaveš – Panna, Semirád, Malý – Kozák, Zumr, Morkes – Kysela, Prokop, Němec.

Z hokejového utkání play off druhé ligy Nymburk - Kolín (1:0 pp)
Zvonily tyče, gólmani čarovali. Opět rozhodl gól v prodloužení