Nejdřív otevřeli barážovou bránu domácí výhrou 5:4 po nájezdech. Tuhle bitvu pak Prostějovští díky kontumaci nakonec vyhráli, ale Kozlové se zařekli, že jim výhru od stolu dají sníst i s úroky. A jak řekli, tak udělali. Před skoro třemi tisíci fanoušků Kolínští deklasovali v odvetě Jestřáby přímo u nich doma. Tomu se říká lekce.

Kozlové začali školit hned na začátku pondělního mače. Ustáli palbu domácího celku, famózně ubránili oslabení tři na pět, čtyřikrát se projeli do brejku a třikrát udeřili. Tomu se říká úspěšnost.  "Jeli jsme do Prostějova s tím, že doma jsme s ním sehráli dobré utkání se šťastným koncem pro nás a věděli jsme, že pokud budeme hrát zodpovědně, můžeme s ním hrát hokej i u nich. Věřili jsme v to," zdůraznil kolínský trenér Rác, že si Kozlové na svého soka troufali a rozhodně se necítili jako outsider mače.

„Prostějov na nás v úvodu chtěl vyvinout tlak. Pod vlivem bodů a postavení v tabulce hrál ale nezodpovědně dozadu a my potrestali jeho chyby třemi brejky a dostali jsme se do vedení 3:0," okomentoval první hřebíček, který jeho svěřenci zasadili do jestřábí rakve.

„V úvodu druhé třetiny měli domácí zhruba deset minut velký tlak a dali i první branku, ale jak se hnali za vyrovnáním, otevřeli prostor pro brejky a my je opět ze dvou brejků trestali a ujali se vedení 5:1," popsal Rác další průběh utkání.

To Kozlové nezachytili nástup do druhého dějství. Ale za to na branku domácích odpověděli opět s gustem. Dvěma brejky, dvěma góly a průběžným vedením 5:1.

Prostějovští pak ještě dvěma trefami v přesilovkách a odraženým kotoučem z rohu korigovali výsledek, ale třígólové manko smazat nedokázali. Kozlové v poslední části dvakrát odpověděli v početní převaze a bylo. Do Kmochova města odvezli svěřenci trenérů Ráce a Lupínka tři body za vysokou výhru 7:4.

„Sehráli jsme výborné utkání a myslím si, že jsme si vítězství jednoznačně zasloužili. Podali jsme kolektivní výkon," pochvaloval si Rác.

Výkonu Kolína dominoval gólman Martin Sejpal. Polapal třiačtyřicet střel. ,,Na tom to bylo postavené. Podržel, chytal střely. Byl to jeden z článků k úspěchu," komentoval kolínský lodivod Václav Rác jeho výkon.

Nejen výhra Kozlů, ale i ta sokolovská 3:0 nad Mostem zamíchala průběžnou tabulku. Lépe řečeno, pořadí se nemění, jen se právě Kolín se Sokolovem dotáhli na vedoucí dvojici Prostějov – Most. Boj o to, kdo postoupí do první ligy, je tedy stále otevřený a bude ještě zajímavý.

Menu na středu. Boj o třetí místo

Ve středu Kozlové na domácím ledě hostí Sokolov. To bude další z řady mačů jako hrom. Kozlové budou chtít vrátit Sokolovským tři letošní porážky a taky se poprat o průběžné třetí místo barážové tabulky. Naposledy Kolín prohrál se Sokolovem v baráži. Ze západu Čech jel s prohrou 0:2. Těsné skóre a tuhý boj se čeká i ve středu v Kolíně. Zápas začíná tradičně od 18.07 hodin.

„Jeli jsme v pondělí z Moravy, taky jsme dohrávali na tři pětky. Takže bude znát únava, bude úbytek sil. Uvidíme, jak se s tím vyrovnáme," řekl stručně ke středečnímu utkání trenér Kolína Václav Rác.

Tabulka baráže

1. Prostějov                                 5 4 0 0  1 12
2. Most                                       5 3 0 0  2   9
3. Sokolov                                   5 2 0 1  2   7
4. Kolín                                       5 2 0 0  3   6
5. Beroun                                    4 0 1 0  3   2