Kolín – Třebíč 1:2

Jak trápit favorita a aspiranta na první flek ukázali kolínští hokejisté ve vší parádě. Fanoušci museli být nadšení. První obrovskou šanci měli domácí, Zumrovu střelu mezi betony si ale hostující gólman zkušeně pohlídal. Jediný gól úvodní třetiny dal Třebíč. A byla to branka dost nešťastná. Rána od modré se odrazila od zadního mantinelu, gólman Sejpal se nestihl vrátit na svoje místo a Dočekal došťouchal puk do sítě.

Druhá třetina se obešla bez branky, tempo hry bylo ale hodně velké. Domácí vstoupili odvážně do třetiny, ostřelovali gólmana Mičána, ten se ale překvapit nenechal. V dalších minutách měli navrch hosté. Sevřeli kozly v jejich obranném pásmu. Příčinou byla především dvě vyloučení Čápa za sebou. I po jeho návratu Třebíč tlačil, Sejpal musel předvést hned několik skvělých zákroků. A odolal.

V poslední periodě se domácí opět hnali za vyrovnáním. A dočkali se. V polovině třetině napřáhl z úhlu Krejčík a Mičána poprvé propálil. A také naposledy. Bohužel pro Kolín měli závěrečné gólové slovo hosté. Do konce chyběly necelé tři minuty. Od modré napřáhl Furch, Sejpal měl zakrytý výhled a kotouč se zastavil až za jeho zády. Kozlové se i nadále pokoušeli srovnat stav, z jejich tlaku se ale nic neurodilo.

Z utkání NBL BC Kolín - Brno (80:89).
Kolín opět úřadoval při trojkách, s Brnem ale i tak podruhé prohrál

Po delší době dostal mezi třemi tyčemi Martin Sejpal. Vedl si náramně. Aby také ne, z hlediště musel cítit obrovskou podporu, každý jeho úspěšný zákrok fanoušci ocenili velkým aplausem a často skandováním jeho jména. „Myslím si, že jsme hráli skvěle, i když jsme prohráli. Musím pochválit kluky, blokovali střely, hráli skvěle oslabení,“ chválil spoluhráče kolínský brankář, který držel svůj tým nad vodou.

Litovat může snad jen první branky. Ta byla nešťastná. „ Já na sebe beru ten první gól,“ sypal si popel na hlavu strážce kolínské svatyně. „Ve druhé třetině jsem se dostal docela do pohody a bylo to už lepší,“ těšilo Sejpala.

Hosté rozhodli necelé tři minuty před koncem. „Škoda toho posledního gólu. Ale jak říkám, výkon nebyl špatný,“ dodal miláček kolínského publika.

Branky a nahrávky: 50. Krejčík – 15. Dočekal (Zukal, Bittner), 58. Furch (Bittner, Dočekal). Třetiny: 0:1, 0:0, 1:1.

SC Kolín: Sejpal – Čáp, Kachyňa, Čížek, Zorko, Váchal, Klodner – Jankovský, Šafránek, Krejčík – Sklenář, Morong, Veselý – Zumr, Matějček, Svoboda – Síla, Poppel, Petržilka.

SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Mlčák, Forman, Furch, Poizl, Tureček, Zukal – Dočekal, Bittner, Střondala – Krliš, Nedvídek, Šťovíček – Zabloudil, Vodný, Sklenář – Křehlík, Michálek, Ferda.