Poměr střel 47:23, stav po základní části 2:2. To jasně svědčí o tom, jak to na ledě vypadalo. Kozlové byli víc na puku, ostřelovali branku, ale nedokázali dát góly, a tak nemohli vyhrát.

A navíc v podstatě vždy museli dotahovat skóre, což jim na pohodě taky nepřidalo.

V první třetině neuhlídali brejk hostí, ve druhé třetině gólman špatně rozehrál a namazal na hůl soupeři, který zakončoval v podstatě do odkryté brány. Tyto dvě branky, kdy ani jedna nemusela padnout, rozhodly.

Kozlové na obě reagovali, ale na víc gólů se nezmohli. Navíc museli být pořád ve střehu kvůli útočným výpadům soupeře. Sejpal ale další řadu akcí pochytal, a tak se mohlo prodlužovat.

Prodloužení tři na tři bylo ze strany na stranu – soupeř měl chuť zápas dotáhnout o to víc, že do Kolína přijel jako outsider a jen se dvěma pětkami hráčů. A Kolín měl zase řadu gólových šancí a v poslední minutě dokonce kapitán orazítkoval tyč!

Kolínu zkrátka v zakončení nepřálo ani štěstí. Tak se šlo do nájezdů. V nich se střelecká sobotní mizérie potvrdila. Kozlové dali první branku až v páté a poslední sérii nájezdů, a to ho ještě vstřelil obránce Březina. Kozlové měli radost, protože vyrovnávali nájezdy na 1:1, ale netrvala dlouho. Hned v následujícím nájezdu totiž hostující Vlček zvedl puk pod víko a rozhodl, že dva body pojedou do Klatov.

V tomto kole prohrál i Tábor a Moravské Budějovice, takže odstup Kolína na čtvrté a třetí místo je stále čtyřbodový. Kozly navíc čeká ve středu dohrávka s Pískem, takže mohou jít až na jeden bod.

„Toto se hodnotí těžko. My jsme měli celý zápas převahu. Soupeř přijel v malým počtu hráčů, ale my jsme jeho obranu nedokázali překonat, nedařilo se nám. Nemůžu říct, že by kluci nechtěli, ale v koncovce jsme zase selhali a výsledek je takový jaký je,“ řekl po utkání zklamaný trenér Kolína Petr Martínek.

Branky: 6. Malý (Pýcha), 36. Zumr (Morkes) – 3. Vracovský (Topinka), 26. Krliš (Topinka), 65. Vlček. Rozhodčí: Battěk – Šimánek, Kettner. Vyloučení: 2:5, navíc TS KOL. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 886. Třetiny: 1:1, 1:1, 0:0 – 0:0, 0:1.

Kolín: Sejpal – Kadlec, Pýcha, Havelka, Hlaveš, Barták, Březina – Malý, Semirád, Panna – Zumr, Pilný, Morkes – Kysela, Prokop, Kozák.