Kolín – Klatovy 3:6

Sobotní zápas rozhodovala až poslední třetina. Do ní se totiž šlo za vyrovnaného stavu 3:3. Kozlové sice prohrávali v té druhé už 1:3, ale ve dvou přesilovkách vyrovnali a dotáhli se. Dokonce pak sahali po vedoucím gólu. Ale nedali, a pak rozhodla další přesilovka.

Dostali ji hosté za kolínské sevření puku rukou. A proměnili. V padesáté třetí minutě. Chvíli na to, když Kolín tlačil a snažil se o vyrovnání, proměnili Klatovští brejk a dvougólové vedení už pohlídali. Dokonce přidali ještě branku jednu, když Kolín otevřel hru a vše vsadil na ofenzivu.

Tři body odvezli z ledu hosté, a protože Nymburk v prodloužení porazil Kobru, dostal se v tabulce před Kolín. O dva body. Závěr základní části tak nabídne ještě napínavý boj o konečné třetí místo tabulky.

„Utkání rozhodlo, že mi jsme si dali ze šesti gólů pět vlastních. To byly fatální chyby, co jsme udělali. To se nám nemůže stávat. Bohužel jsme je dělali. Když jsme dotáhli a hráli jsme 3:3, tak jsme měli několik ložených šancí a ty jsme nedali. Pak rozhodlo vyloučení. Jestli bylo sporné nebo ne, je jedno. Bylo. Rozhodčí to pískl. My jsme dostali branku. Pak už to byl zmar,“ přiznal trenér Kolína Petr Martínek.

Branky: 5. Jankovský (Šafránek, Březina), 32. Netušil (Březina, Šafránek), 40. Šafránek (Netušil, Pýcha) – 2. Roubal D (Roubal J., Sysel), 10. Michel (Tulačka), 26. Rubner (D.), 53. Rubner (Tulačka, Houfek), 55. Rubner (Roubal D.), 59. Hanzlík (Vavřička, Michel). Rozhodčí: Battěk – Kettner, Bohuněk. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Oslabení: 0:1. Třetiny: 1:2, 2:1, 0:3. Diváci: 724.

Kolín: Sejpal – Březina, Pýcha, Jelínek, Hanzl, Barták, Havelka, Bezděk – Jankovský, Šafránek, Kozák – Zumr, Martínek, Malý – Netušil, Pochobradský, Němec – Pešek, Pilný, Kadlec.