Kolín – Trutnov 4:2

Pro Kozly utkání nezačalo zrovna dobře. Kombinačně se jim moc nedařilo, všechny nadějné pokusy končily vedle nebo u gólmana a nakonec hosté v 19. minutě dali gól do šatny. Z ničeho nic se přehnali z obranného pásma do útoku, propadla třetí lajna a bylo to 0:1.

Ve druhé třetině to nebylo o moc lepší. Kozlové se střelecky sice snažili, ale maximum, co se jim povedlo, byla Zumrova tyčka. Po krásné akci jeho lajny měl před sebou prázdnou bránu, ale tyč přisála puk jako magnet. A tak se na další gól utkání čekalo.

Čekalo se až do 47. minuty, kdy ve hře 4 na 4 hosté zvyšovali na 0:2. A mohli děkovat brusli kolínského obránce, od které se kotouč do brány odrazil. To Kozlům na sebevědomí moc nepřidalo.

Co jim ale přidalo, to byl gól, který dali vzápětí. Ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Morkes, který dorazil Hanzlovu střelu. Tato trefa na 1:2 domácí doslova postavila zpět na nohy. Hosté nestihli vůbec zachytit nástup Kolína a jen sledovali, jak Kozlové zápas otáčí.

Na 2:2 dával od modré v přesilovce Lukáš Skokan, do vedení šli Kolínští v pětapadesáté minutě, když Morkes zamířil pod víko brány a na konec v power play a přesilovce hostí 6:4 zvyšoval do prázdné brány Morkes, čímž dovršil hattrick a potvrdil kolínské vítězství.

„Šance jsme si vypracovali, ale v prvních dvou třetinách jsme byli v koncovce nerozhodní. Chyběl nám důraz, váhali jsme. Ve třetí třetině, i když jsme dostali gól na 0:2, tak už jsme si hráli naši hru a dopadlo to, jak to dopadlo. Vyhráli jsme," řekl po utkání trenér Kolína Jiří Seidl.

Branky: 47. Morkes (Hanzl, Kadlec), 52. Skokan (Morkes, Jankovský), 55. Morkes (Voženílek), 59. Morkes – 19. Smékal (Ukhin, Janoušek), 47. Janoušek (Karlík, Ukhin). Rozhodčí: Battěk – Pechánek, Špringl. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 776. Třetiny: 0:1, 0:0, 4:1.
Kolín: Moravec – Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Březina, Barták – Ježek, Semirád, Malý – Jankovský, Zumr, Morkes – Kadlec, Kadlec st., Němec – Hlavatý