První minuta. Milan Valášek otevřel skóre utkání. Pýcha nahodil kotouč od modré na bránu, puk se odrazil od Josefa Malého až k Valáškovi a ten zamířil přesně k tyčce po zemi – 1:0. Šafránek pak na konci třetiny ještě zamířil přesně z mezikruží a nebýt přesilovkového gólu hostí za příliš mnoho kolínských hráčů na ledě, nesl by si Kolín do kabin vedení 2:0. Takhle dovolil jít hostům do kontaktu – 2:1.

Jak se ale ukázalo v dalším průběhu hry, bylo to jedno. Kozlové přidali ve druhé třetině hned čtyři góly, v poslední pak dva a brali jednoznačnou výhru 8:1, která je posunula na páté místo tabulky.

Když se vrátíme k průběhu utkání, o třetí branku Kolína se postaral Petr Pýcha, a to po krásné akci útočníků své lajny. Martin Mejzr se prosmýkl mezi beky, natáhl na sebe dva hráče Klášterce a předal puk do tandemu na Valáška. Ten zase předal puk ještě dál doprava na Pýchu, který zamířil přesně mezi betony.

V oslabení pak Morkes dorážel Bartákův puk a v přesilovce chvíli na to zase Morkes proměnil Valáškovu nahrávku – 5:1. Mejzrův tlak před bránou hostí pak ještě využil Valášek, který už šestou trefou Kozlů vyhnal gólmana hostí Pavla Damaška z brány. Kolínští hokejisté tak šli do kabiny za stavu 6:1.

V poslední třetině pak chvíli domácí se vsítěnými brankami otáleli, ale nakonec bez slitování přidali do kasy hostí další dva puky. Nejprve Kadlec tečoval Skokanův puk od modré a akci třetí pětky dokonal tři minuty před koncem  zápasu nechytatelnou střelou Šafránek. Kozlové brali jednoznačnou výhru 8:1.

Další zápas je čeká v sobotu 12. října na ledě Vrchlabí. Začátek je v 18 hodin.