Kolín – Kobra Praha 2:5

Kozlové nejdřív ustáli prvotní nápor hostů, kteří hrozili hlavně po brejcích nebo kolínských námazech či nepřesných rozehrávkách. A ve druhé desetiminutovce první třetiny se začali dostávat do tempa. První vlaštovkou bylo trestné střílení Jankovského. To však zůstalo skoro bez zakončení, protože Jankovskému puk sjel a střela nepřišla. Ale chvíli na to Kolínští gól přece jen dali. Nálet ze strany předvedl Šafránek a poslal domácí do vedení.

Hrál se pěkný hokej, Kozlové hráli poměrně slušně, byli aktivní, a tak se všichni těšili na druhou třetinu. Jenže ta byla katastrofická.

Kozlové během tří minut dvakrát z ničeho nic inkasovali a chvíli na to dostali ještě třetí branku a bylo vymalováno. Nejdřív prošel Sejpalovi puk mezi nohy, pak zůstal puk sám na brankovišti, nikdo z Kolínských si ho nevšímal, a tak do něj strčil Antončík a byl to gól. A pak Kozlové hráli v šesti a jejich provinění potrestal od modré Cafourek – 1:3.

I když to bylo ve druhé třetině pomalu „na ručník", Kozlové to nezabalili. Naopak hned v první minutě poslední části zápasu snížili na 2:3. Nedbal poslal do brejku Malého a ten nezaváhal.

Na tribunách se skandovalo, šlo se za vyrovnáním. Ale místo toho? Rozhodčí skoro pět minut řešil zákrok na ledě, který neviděl, a po dlouhých diskuzích poslal kolínského Zumra na trestnou. Nekoncentrovaní Kozlové hned po šesti vteřinách jeho trestu inkasovali. Po buly přešel kolem kolínských soch Antončík a poslal puk pod víko – 2:4.

A aby toho nebylo málo, Kozlové inkasovali ještě jednou v pětapadesáté minutě v oslabení. To zase Kocman vystřelil skoro z mrtvého úhlu a Sejpal si srazil puk do brány – 2:5.

„Naše nasazení neodpovídalo. Měli jsme ve hře laxnosti, a ty přinášely laciné góly. Góly jsme dostali po nedůrazu na tyčích. Kobra si pak vedení hlídala. Nemůžeme dostávat tak šílené góly,'' řekl trenér Kolína Václav Rác.

Zkrátka tenhle zápas se nepovedl. Takže rychle na to zapomenout a ve středu pro body do Nymburka.

Branky: 17. Šafránek (Jankovský, Zumr), 41. Malý (Nedbal) – 22. Slanina (Borovanský), 23. Antončík (Kocman), 28. Cafourek (Slanina), 44. Antončík (Malý), 55. Kocman (Ton). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Huryta. Vyloučení: 5:3, navíc TS za faul Cafourka. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 850. Třetiny: 1:0, 0:3, 1:2.
Kolín: Sejpal – Pácal, Muláček, Kulhánek, Petira, Nedbal, Hanzl, Barták – Malý, Morkes, Semirád – Zumr, Šafránek, Jankovský – Šifta, Hlavatý, Klíma – Skokan, Kozák.