Den a noc připomínal páteční přátelský zápas Kolína. Kozlové začali fantasticky,  hráli parádní hokej, pod tíhou vedení ale zvolnili a nakonec na poslední chvíli honili remízu.
Kozlové začali opravdu bravurně a skóre utkání otevřeli už ve čtvrté minutě. Byla to nádhera. Rychlá akce pře celé hřiště, od beka na Morkese, ten vyčíhl skulinu mezi beky a poslal tam Kadlece. Ten beky v plné rychlosti přebruslil a blafákem poslal Kolín do vedení. Chvíli na to vybruslil s pukem z rohu Mejzr, našel v mezikruží volného Hlavatého a ten se z první radoval už ze svého druhého kolínského gólu.

Do třetice pak předvedla pěknou akci třetí pětka. Šifta velmi mazácky přijal v rohu přihrávky od beka, zahlédl zaváhání domácí gólmana a místo střely zvolil nahrávku podél brankové čáry na zadní tyč na Šafránka, který jen usměrnil kotouč do brány – 0:3.

Jenže pak jako když utne. Kozlové už tolik nebruslili, chtěli dát další branky a nepokrývali hru dozadu a byli z toho nejen fauly, ale i obdržené branky. Celkem čtyři, z toho dvě v oslabení. Kozlové najednou čtyři minuty před koncem prohrávali 3:4 a vypadalo to s nimi bledě.

Nebýt přesilovky, odjeli domů s úplně prázdnou. Domácí jim ale dali šanci jít do početní výhody a tu využil kolínský Kadlec, když do brány dopravil Jankovského přihrávku po naznačené střele.

Stav 4:4 po základní hrací době tak dostal do hry nájezdy. V nich nedali hostující Malý a Hlavatý a třetí Šafránek už ani nejel, protože domácí vedli po třech nájezdech 2:0 a bylo jasno.

Další utkání sehrají Kozlové v úterý od 18 hodin v Táboře.

Branky:  44. Vlach (Fořt), 52. Matějka, 54. Šťastný (Bláha), 56. Hamerský (Půlpán) – 4. Kadlec (Morkes), 7. Hlavatý (Mejzr, Semirád), 29. Šafránek (Šifta, Klíma), 59. Kadlec (Jankovský). Třetiny: 0:2, 0:1, 4:1.

Kolín: Sejpal (od 41. Hermann, nájezdy Sejpal) – Pácal, Muláček, Pýcha, Skokan, Hanzl, Klíma, Barták, Fiala, Kulhánek – Jankovský, Kadlec, Morkes – Malý, Valášek, Frolík – Zumr, Valášek, Šifta – Semirád, Mejzr, Hlavatý.