Kozlové vstoupili do zápasu aktivně. V první minutě měl svůj pokus Semirád, chvíli na to Voženílek od modré a ve čtvrté minutě už vedli. To se po přihrávce svého otce k tyčce trefil Jiří Kadlec mladší – 1:0.

Ve druhé části se podařilo zvýšit vedení nováčkovi v kolínském dresu, který má do Kolína střídavé starty z Pardubic, Tomáši Pipkovi. Když Morkesovu střelu gólman Stejskal vyrazil, tak ji Pipek v pádu z mezikruží dorazil pod víko – 2:0.

Jenže pak se to zvrtlo. Kozlové měli jeden faul za druhým, celkem sedm ve druhé třetině a hosté z toho dvakrát těžili a vyrovnali.

Nejdřív přišla v přesilovce pět na čtyři přihrávka zpoza brány na kruhy, odkud pod víko střílel Pavlů. Pak v přesilovce pět na tři golfákem z kruhů znovu pod víko trefil Petrmichl – 2:2.

Zápas se tedy rozhodoval až v poslední třetině. To byli hosté znovu aktivnější než domácí. Ti se ale uklidnili, hráli disciplinovaněji a takticky. Počkali si na svou šanci a ve čtyřicáté deváté minutě se jim to vyplatilo. Morkes se napřáhl z kruhů a nad betony prošel puk do brány – 3:2.

Hosté pak měli další šance, ale už Kozly nepřekonali. Navíc šli sami do oslabení. Za faul na Zumra dostal Čechura dokonce pětiminutový trest, a tak se místo útočení hosté bránili. V závěru zkusili ještě hru bez gólmana. Ta už ale nic nezměnila. Kozlové zvítězili 3:2.

„Jablonec se ukázal jako tradičně těžký soupeř. Nám se povedl nástup do zápasu. Od druhé třetiny jsme ale začali méně bruslit a soupeř byl hodně aktivní v útočném pásmu a využil toho," řekl k utkání hrající asistent trenéra Jiří Kadlec starší.

Branky: 4. Kadlec ml. (Kadlec st.), 28. Pipek (Morkes, Voženílek), 49. Morkes (Voženílek, Skokan) – 35. Pavlů (Demel, Peřina), 37. Petrmichl (Šulc, Pavlů). Rozhodčí: Jechoutek – Beránek, Laczko. Vyloučení: 9:2, navíc Čechura (Jablonec) 5+DKU. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 869. Třetiny: 1:0, 1:2. 1:0.
Kolín: Sejpal – Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Barták, Březina – Ježek, Semirád, Malý – Pipek, Zumr, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Hlavatý.