Domácí šli v první třetině v přesilovce do vedení. Kozlové ale v poslední minutě gólem do šatny odpověděli a vyrovnali.

Důležitý počin. Jednak byli oslabeni a nastoupila za ně řada juniorů, pak taky Jindřichův Hradec v posledních dvou zápasech získal pět bodů z šesti a byl určitě postrachem.

Ve druhé třetině měli Kolínští spoustu gólových šancí, nastřelili dokonce i tyčku a nakonec převzali otěže zápasu. V samém závěru proměnili přesilovku a ještě využili hrubky domácích.

V poslední třetině už jen Kozlové drželi náskok. Dostali se do čtyřgólového vedení, a i když pak domácí ještě snížili, nepřipustili žádné komplikace a dvěma góly upravili na konečných 2:7.

Na pátém místě tabulky se vzdalují soupeřům. Na šesté Moravské Budějovice mají náskok pět bodů, na sedmý Pelhřimov dokonce už bodů sedm. Na dosah se drží první čtyřce tabulky. Čtvrtý Nymburk je pět bodů před Kolínem.

Utkání v Jindřichově Hradci bylo první ze tří výjezdů ven v řadě. Další duel sehrají Kozlové v sobotu v Českých Budějovicích, kde se utkají s David Servisem. Poté ve středu 25. ledna zamíří ještě do Tábora.

Branky: 14. Jaša (Šalamoun), 50. Jaša (Pípal, Hrouda) – 20. Černý (Jelínek), 31. Pipek (Kozák, Zumr), 39. Malý (Březina), 45. Malý (Kusý), 46. Pipek, 53. Kusý (Voženílek), 57. Kusý. Rozhodčí: Skopal – Musil, Čelechovský. Vyloučení: 6:6, navíc Hotař a Formánek (oba JHR) 10 min. OT a Šalamoun (JHR) za sekání nařízeno TS. Využití: 1:3. Oslabení: 0:0. Diváci: 325. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:4.

Kolín: Sejpal – Kadlec st., Březina, Voženílek, Havelka, Skokan, Labuta – Malý, Semirád, Kusý – Pipek, Kozák, Zumr – Kadlec ml., Černý, Jelínek.