Kolín – Jablonec 2:1

Byl to zápas opatrný, žádný šlágr. Kozlové hráli s šesti juniory v sestavě a bylo to znát. Přesto ale dokázali vyhrát.

Do vedení šli Kolínští v první třetině. To Zumr vystřelil, puk šel rychle z brány a rozhodčí už upažoval, že to branka nebyla, ale kotouč nevyletěl, odrazil se od gólmana a zůstal v bráně – 1:0.

Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval obránce Muláček. Ale nemusel to být on. Do úniku se dostal totiž Josef Malý a měl to být on, kdo měl skórovat. S jeho střelou si ale gólman hostí poradil a byl krátký až na dorážku dojíždějícího Muláčka – 2:0.

Hosté pak deset minut na to snížili. Zpoza brány připravil pěkný kotouč pro Lukáše Tondra Jan Šulc. A do kabin se šlo tedy po dvou třetinách za stavu 2:1 a mělo se rozhodovat v poslední části.

Jestli ale ty první dvě třetiny byly tak trochu hokejově bezzubé, tak ta poslední tuplem. Kozlové si sice připravili ještě asi tři opravdové šance na gól, ale hodně času se bránili v oslabení, a když už dostali díky faulu Nevyhoštěného pět minut na vstřelení branky a rozhodnutí zápasu, šli dvakrát ven a hráli z toho oslabení.

Hosté ale byli gólově impotentní a i přes třináct střel na branku v poslední dvacetiminutovce gól nevstřelili. A závěrečné power play? To bylo příliš krátké. Kozlové tak brali těsnou výhru 2:1.

„Žádná sláva to nebyla, ale bylo to aspoň ubojované, když už ne tolik hokejové. Bylo znát, že ti mladí kluci nemají moc zkušeností. Ale bojovali. Celý zápas byl od všech poctivě odbojován. Bylo tam i srdíčko," řekl po utkání vedoucí Kolína Rudolf Musílek.

Branky: 11. Zumr (Jankovský), 23. Muláček (Malý) – 33. L. Tondr (Šulc). Rozhodčí: Pokorný – Polák, Rampír. Vyloučení: 8:2, navíc Nevyhoštěný (JAB) TH. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 600. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:0.

Kolín: Moravec – Pácal, Muláček, Kulhánek, Nedbal, Barták, Skoka, Procházka – Malý, Hlavatý, Valášek – Morkes, Zumr, Jankovský – Kozák, Kadlec, Černý – Marvánek, Jelínek, Klíma.