Kolínští mají před zmíněným utkáním jednu jistotu, 
v tabulce neskončí hůř jak třetí. Mohou se ale ještě posunout na druhé místo. Jak? Museli by nad Jindřichovým Hradcem zvítězit minimálně 
o dva body a Tábor by musel v posledním utkání s Jabloncem nebodovat. Nebo by Kozlové museli zvítězit za tři body a Tábor by mohl získat jeden bod.

V tomto ohledu je tedy matematika jasná. A jak to vypadá před posledním kole na spodku tabulky?

Milevsko, které bojuje o záchranu v soutěži, by pro záchranu muselo doma porazit Řisuty a jejich největší protivník, Bílina, by zase musel prohrát v Nymburce. Bílinským je ale jasné, že jakmile sami získají alespoň bod, nebudou už muset čekat na výsledek Milevska.

A co soupeř Kolína pro play off? Kolín se v osmifinále vyřazovacích bojů setká buď 
s patnáctým, nebo čtrnáctým týmem konečné tabulky. Když budeme brát v potaz papírové předpoklady a v posledním kole vyhraje Tábor i Kolín, Kozlové zůstanou třetí a budou čekat na to, kdo skončí čtrnáctý. A o tom taky ještě není definitivně rozhodnuto. Aktuálně patnácté Klatovy mají před sebou ještě dva mače a klidně se můžou v tabulce posunout výš. Aktuálně čtrnáctý Jindřichův Hradec se taky klidně může posunout na místo třinácté. Jedno ale jasné je, Kolín se v osmifinále nepotká s nikým jiným než s týmem Klatov, Jindřichova Hradce nebo Děčína.

Než ale začnou vyřazovací boje, čeká Kozly ještě zmíněné utkání s Jindřichovým Hradcem. Jak se Kozlové představí doma v posledním mači základní části?

„Měli jsme pár zraněných hráčů, tak uvidíme, jak se nám podaří dát tým dohromady. V posledním domácím utkání základní části budeme chtít ale samozřejmě vyhrát a čekat, jestli neklopýtne druhý Tábor v boji o konečné druhé místo tabulky," řekl před utkáním trenér Kolína Václav Rác.