Kolínu bylo jedno, že v týmu Slavie nastupuje stříbrný medailista z mistrovství světa Jaroslav Bednář nebo zlatý a stříbrný borec z jiných mistrovství světa Petr Vampola, oba i šampioni české extraligy, či další hráči s extraligovou minulostí. Prostě vjeli na led a začali sázet góly.

A to vlastně doslova, protože uběhlo 26 sekund a Kolín vedl. A jak se později ukázalo, byl to gól vítězný. Jelikož Kolín dál skóre navyšoval, a i když se domácí chvílemi přiblížili až na rozdíl jednoho gólu, vyrovnat se jim nepodařilo, natož otočit.

Hned v první třetině dal hattrick kapitán David Šafránek, po chybě gólmana skóroval také Marek Němec a v úvodu poslední části vrátil klid na kolínskou stranu Jakub Husa, protože zvyšoval v tu dobu na 5:3 a odrazil tak možný atak Slávistů, kteří se ve druhé třetině vrátili dvěma góly do zápasu. Dostali se na rozdíl jediné branky a vystrkovali růžky. Víc už ale Slavia nestihla. Kozlové tak vyhráli potřetí v řadě a jsou na třináctém místě. 

Tiskový mluvčí FK Jablonec Martin Bergman.
Ze stadionu do nemocnice. Pelta mi to schválil, řekl "sanitář" Bergman

"Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Fantasticky jsme vstoupili do utkání. V první třetině jsme dominovali. V té druhé převzala otěže Slavia. My jsme neproměnili nějaké šance, a když domácí snížili na 2:4, ztratili jsme hlavy a přestali jsme hrát to, co jsme chtěli. Do třetí třetiny jsme ale šli ještě s jednobrankovým náskokem. A do ní jsme zase nastoupili fantasticky. Neuvěřitelnou bojovností, nasazením a poctivou prací jsme vedení 5:3 udrželi,“ uvedl trenér Kolína Petr Martínek.

Branky a nahrávky: 6. Všetečka (Bednář), 23. Vlček (Veber), 32. M. Ondráček (Gaspar, Vlček) – 1. Šafránek (Král, Jankovský), 4. Šafránek (Jankovský, Husa), 6. Němec (R. Martínek, Semirád), 16. Šafránek (Husa, Z. Král), 41. Husa (Jankovský, Král). Rozhodčí: Marek, Ondráček – Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:4, 2:0, 0:1. Bez diváků.

Slavia Praha: Málek (od 6. Michajlov) – Novák, Buchta, Barák, Hejda, Krejčí, Veber, Gaspar – Šmerha, Vampola, Kafka – Všetečka, Vlček, Šteiner – Bednář, Kružík, Kuťák – Doležal, Ondráček.

Kolín: Sejpal – Blaha, Husa, Kukla, Muška, Pýcha, Váchal, Zdeněk – Šafránek, Jankovský, Král – Krejčík, Stehlík, Zumr – Petržilka, Síla, Štohanzl – Semirád, Martínek, Němec.

Hokejbalista a mistr světa Marcel Malina.
Hokejbalista a mistr světa Malina: Rád bych se mezi elitou uchytil víc