Slávisté se do svého soupeře pustili s velkou chutí. Kolínští odolávali, ale po pěti minutách během pouhých 26 vteřin inkasovali, když se trefili Brož s Klikorkou. Hosté si vzali oddychový čas a Soukupa v brankovišti vystřídal Sajdl.

Stav 2:0 vydržel až do první sirény a jestli hosté chtěli se zápasem něco udělat, už po 21 vteřinách druhé části jim sebral vítr z plachet třetím gólem Žejdl. Aktivita domácích nepolevila, ale gólový přísun ano. Ve 35. minutě vrátil vykřesal hostům jiskřičku naděje Aubrecht.

S nástupem do třetí části ale fanoušky Slavie uklidnily další dva góly Křepelky s Mrňou. O vítězi bylo rozhodnuto, otázkou byla jen konečná výše skóre. Na jedné straně Brož a na druhé Morong s Koriakoskim pečetili na 6:3.

Hokejisté Slavie přivítali na domácím ledě Kolín ve speciálních dresech.
Slavia si v oranžové zastřílela. Herně to ale nebylo, co chceme, říká Klikorka

"Ze zápasu mám rozporuplné pocity, můžeme být spokojení se třemi body, což je hodně důležité. Poslední zápasy jsme se střelecky trápili, takže jsme spokojení i s tím, že jsme dali šest gólů. A taky můžeme být spokojení s úvodními pěti minutami, kdy jsme hráli tak, jak jsme si řekli. Ze zápasu jsme pak ale úplně vypadli, přestali hrát to, co trénujeme. Zaplať pánbůh, že jsme byli produktivní, s výkonem spokojení být nemůžeme. Ale na to se historie ptát nebude, máme tři body a jsme za ně strašně rádi," okomentoval utkání slávistický kouč Pavel Kolařík.

Jeho kolínský protějšek Petr Martínek dodal: "Domácím gratulujeme k vítězství, my dnes pět gólů soupeři darovali jako na podnose, jeden parádní gól si pak domácí vypracovali. Předvedli jsme fatální minely, není možné, aby hráči na takové úrovni dělali takové fatální chyby. Poté jsme se tlačili dopředu, vypracovali si spoustu šancí, ale domácí gólman to zavřel. Jsme hodně zklamaní z toho, co jsme tady předvedli."

Z hokejového utkání Chance ligy: Kolín - Přerov
Kolín padl na Slavii. Šlo o hodně, ale nevyšlo to hned od začátku, litoval Zajíc

Slavia - Kolín 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)

Branky: 5. Brož (Všetečka, Knotek), 6. Klikorka (Mrňa, Strnad), 21. Žejdl (Stehlík), 44. Křepelka (Žovinec, Krliš), 46. Mrňa (Kern, Strnad), 52. Brož (Všetečka) - 35. Aubrecht (Jiruš, Sajdl), 49. Morong (Čáp, Jelínek), 57. Korkiakoski. 

Slavia: Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry – Stehlík, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Krliš, Havrda, Simon.

Kolín: Soukup (6. Sajdl) – Čáp, Jelínek, Piegl, Naar, Aubrecht, Zajíc – Novák, Morong, Král – Šedivý, Korkiakoski, Kadlec – Sklenář, Matějček, Ouřada – Jiruš.