„Nedá se říci, že by to nebyl těžký zápas. Samozřejmě, že jsme papírově byli favorité, ale i tak jsme nechtěli zápas podcenit," popisoval trenér Kolína Bohumil Lupínek, že právě počáteční podcenění by mohlo soupeře dostat do hry a zbytečně by se cesta za výhrou Kolína zkomplikovala.
„Chtěli jsme dát rychlé góly. A to se povedlo. První třetinu jsme vyhráli 4:1. Pak se to zklidnilo, začali jsme hrát na čtyři lajny. Pustili jsme do hry všechny hráče," pokračoval v hodnocení utkání kolínský lodivod.

Kozlové ve svém trendu střílení branek z prvního dějství pokračovali pak i dál. Hned v úvodu toho druhého zvýšil dorážkou Vágner – 5:1.

„Ještě na začátku druhé třetiny to hosté zkoušeli. Chodili do nás ve dvou. Ale my jsme dali další dva rychlé góly a zlomilo se to úplně," popisoval Lupínek, že po brankách Šafránka a Morkese, když už Kolín vedl 7:1, bylo úplně jasno a hosté už se nepokoušeli o vůbec nic.

V poslední třetině už se hrálo jen o to, jestli Kozlové vsítí desátý gól. A popravdě, nikomu se moc nechtělo. „Protože se za to něco platí do kasy," smál se po zápase Lupínek. Desátý gól přitom měla na hokejce celá šestice hráčů. Šafránkem počínaje, Morkesem končeje. Ukazatel skóre se nakonec ale zastavil těsně před fanoušky vyvolávanou desítkou. Kozlové vyhráli 9:1.

Kromě všech hráčů do pole se i v kolínské bráně otočili i oba gólmani. V poslední třetině kryl kolínskou kasu Jaroslav Brázdil. „Je potřeba, když je na to prostor, aby si Jarda taky něco chytil. Fanda má fazónu, to je pravda, ale když je na to vhodná situace, tak je potřeba do zápasu pustit i druhého gólmana, aby si sáhl na puk i v zápase, nejen na tréninku," vysvětlil kouč Kozlů.

Jednoduchá a jednoznačná výhra nad poslední Chotěboří už je pro Kozly ale minulostí. Teď ladí formu na dalšího soupeře. V sobotu zajíždějí do Břeclavi, které se v poslední době daří. „To bude zápas o něčem jiném. Bude to daleko těžší, žádná legrace," upozorňuje Lupínek na nevyzpytatelnost dalšího kolínského protivníka.

Kolín - Chotěboř 9:1

Branky: 5. Hanzl (Kadlec, Malý), 8. Šafránek (Ježek), 9. Kadlec (Nedbal, Malý), 19. Jankovský (Šafránek), 24. Vágner (Malý), 32. Šafránek, 34. Skokan (Morkes, Šifta), 40. Morkes (Šifta, Barták), 52. Malý (Vágner, Hanzl) – 15. Kozlík (Hemský). Rozhodčí: Jechoutek. D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 4:1, 4:0, 1:0. Diváci: 490.
Kolín: Moravec (od 41. Brázdil) – Hanzl, Nedbal, Pácal, Barták, Březina, Pýcha, Chaloupka, Špringl – Vágner, Kadlec, Malý – Šifta, Skokan, Morkes – Jankovský, Šafránek, Ježek – Pospíšil, Zumr, Cerk.