A za vším stál úvod zápasu. Kozlové totiž nenechali nic náhodě a než aby čekali, jak se Bílina rozkouká a začne případně sázet góly, nasázeli je Kolínští do jejich brány. 
V osmé minutě vedl Kolín 2:0.

„Rychle jsme se dostali 
do vedení 2:0. To, co jsme si řekli, že budeme dělat, což byl tlak do brány, jsme plnili. Pak jsme od toho trochu ustoupili, soupeř dobře bránil předbrankový prostor, takže pak už jsme neměli tolik šancí jako na začátku. Měli jsme hodně puků v rohu a v útočném pásmu, ale málo zakončení," popsal hrající asistent trenéra Jiří Kadlec, jak jeho tým dobře vstoupil do utkání a co ho pak zbrzdilo ve střelbě dalších gólů.

Nasázet Bílině góly, to byl asi klíčový úkol zápasu. Bílina totiž přijela do Kolína s průměrně 5,5 nastřílenými brankami na zápas a v tomto ohledu bylo vedení 2:0 pro Kozly jako nic. Když pak Bílina během třetí třetiny snižovala na 3:2, museli se Kozlové o výhru určitě bát.

„Nebezpečné to bylo nejen za stavu 3:2 na konci zápasu, ale i za stavu 2:0, kdy Bílina hrozila brejky. Hostům se nakonec povedlo dát ty dva góly na 3:2 a bylo to i dál nebezpečné. Víme, že dávají hodně gólů a museli jsme na to pořád myslet," zdůraznil Kadlec, že Kozlové museli pořád myslet na zadní vrátka a na obranu.

Nakonec to ale dobře ubránili a díky trefě do prázdné brány při power play brali nakonec výhru 4:2. Byla to už jejich pátá výhra v řadě, která je stále drží na 1. místě tabulky. Druhý Tábor má o bod méně.

„Body jsme neztratili, to je pravda. Nejtěžší soupeři nás ale čekají. Teď pojedeme v sobotu do Děčína, pak bude doma Nymburk. Derby je vždy nevyzpytatelné. A pak nás čeká dvojice Tábor, Kobra, to budou těžké zápasy," nastínil Kadlec, že Kozlové nesmí usnout na vavřínech a musí se dobře připravit i na silnější soupeře z druholigové tabulky.

Kuriozitou utkání proti Bílině bylo, že sudí pět minut před koncem druhé třetiny poslal týmy předčasně do kabin, a to díky nekvalitnímu ledu. Zbylých pět minut se pak dohrávalo společně s poslední dvacetiminutovkou.

„Nebylo to nic mimořádného na naše poměry, ale sudí si myslel, že je to v danou chvíli nebezpečné. Můžu ale říct, že jsme zápasy dohrávali už i na horším ledu, a to nejen v Kolíně. I na jiných zimních stadionech," komentoval ještě Kadlec stav kolínského ledu.