Kolín – Velké Popovice 1:7

Porážkou 1:7 totiž vstoupili v pátek do nového ročníku ligy juniorů. Dlouho to tedy na kolínském kluzišti vypadalo na vyrovnanou partii, ale nakonec z toho byl debakl Kolínských.

A rozhodlo se o tom na konci první třetiny. Za stavu 0:1 přidali hosté během půl minuty dva góly a do kabin si 
z ničeho nic nesli třígólový náskok. Když ho během prvních pěti minut druhého dějství zdvojnásobili, bylo jasné, že na body už Kozlové pomýšlet nemůžou.

I tak ale domácí zápas nezabalili a snažili se, co to dalo. Jedna vstřelená branka z konce druhé třetiny tříbodový zisk hostů ohrozit nemohla, ale Kolínští tak aspoň kosmeticky upravili hrůzostrašně vypadající výsledek.

„Projevilo se, že máme mužstvo složené převážně z mladých hráčů. Prvních patnáct minut se hrál vyrovnaný hokej. Měli jsme i víc šancí, ale nedokázali jsme nic proměnit. Soupeř pak rychle vstřelil tři góly po našich chybách a my se sesypali," komentoval příčinu kolapsu svého týmu kolínský trenér Václav Vaněk.

„Když se láme chleba, musí se dát branky. My žádné nedali, naopak jsme dostali, a to je problém. Všichni to pak chtěli obrátit, urvat a dělaly se další chyby. Nevyšlo nám vůbec nic," dodal.

Branka: Herwig. Třetiny: 0:3, 1:3, 0:1.
Kolín: Moravec (od 23. Hermann) – Svoboda, Fiala, Chaloupka, Špringl, Skála, Chmelař – Kadlec, Zumr, M. Kočí – Vágner, Spitzer, Herwig – Lazar, Pospíšil, T. Kočí – Jelínek.

Krkonoše – Kolín 1:2

V neděli to byl zcela jiný zápas. Kozlové odjeli do Trutnova v neúplné sestavě a čekal je boj s mladým týmem Krkonoš, který podobně jako Kolín inkasoval v prvním kole hodně branek (porážka 1:6 s Hradcem Králové pozn.red.).

Krkonošští mladíci kousali a byli hodně nepříjemným soupeřem. Na branku Kolína z jedenácté minuty, kdy se v chumlu před bránou dobře zorientoval Chmelař, zareagovali hned chvíli na to, a tak se nakonec o vítězi utkání rozhodovalo až v poslední třetině.

Kozlové i přes mraky vytvořených chyb remízový stav udrželi až do posledních minut, a pak sami udeřili. Trpělivá hra se jim vyplatila. V padesáté druhé ještě Svoboda orazítkoval jen tyč, ale v padesáté šesté minutě ve hře čtyři na čtyři už se Kozlové prosadili. Fialovu střelu do modré do odkryté kasy umístil Zumr. Kolínští tak vybojovali premiérové tři body.

„Jsou to důležité tři body, i vzhledem k tomu, že jsme byli v nekompletní sestavě. Zbytek mužstva bojovností nahradil chybějící hráče a věřím, že to byl první krok na cestě k dalším dobrým výsledkům," komentoval první výherní mač sezony kouč Kozlů Václav Vaněk.

Branky: Chmelař, Zumr. Třetiny: 1:1, 0:0, 0:1.
Kolín: Moravec – Svoboda, Fiala, Chaloupka, Špringl, Skála, Tvrdík – Kadlec, Spitzer, Zumr – Lazar, Pospíšil, Chmelař – Nedbal, Hubáček, Jelínek.