Písek – Kolín 4:6

Ne úplně dobře naložený Kolín se v zápase potýkal s velkým odporem domácích. Ti šli v zápase taky do vedení, když se ujala ve čtrnácté minutě jejich třetí dorážka.
V početní převaze na konci první dvacetiminutovky ale Kozlové dokázali vyrovnat. Vágner se napřáhl z kruhů a domácí gólman neměl šanci – 1:1.

I ve druhé třetině domácí začali aktivněji a využili tlaku těsně po konci početní převahy. Na jejich vedení však Kozlové znovu reagovali a hned třikrát. Nejprve si pro Fialou vybojovaný kotouč sjel obránce Skála. Pak Šifta využil zaváhání domácích a naděloval pod víko. A do třetice Herwig uklidil do kasy Vágnerův puk zpoza brány – 2:4.

Střelecky o hodně aktivnější Písečtí se ještě vrátili do hry, ale na jejich kontaktní branku odpověděl ještě před druhým zvukem sirén znovu Herwig a do kabin se šlo za stavu 3:5.

V posledním dějství to pak byli znovu domácí, kdo v dané dvacetiminutovce udeřil jako první. Kozlové si dlouho koledovali, až šli v padesáté minutě domácí díky přečíslení do těsného kontaktu. Kozlové ale větší komplikace nepřipustili a v závěrečné power play ještě dopravil do brány puk Šifta.

Zumr, který měl kotouč ještě před brankovou čárou na hokejce, mu drahou stou trefu Kolína mile rád přenechal. Kozlové, i když utkání prohráli dvacet tři ku třiceti pěti na střely, slavili střeleckou úspěšnost 23% a zisk tří bodů.

„Po porážkách z předešlého týdne bylo vítězství v tomto zápase velmi důležité. Samotná hra nebyla ještě podle našich představ. V herním projevu byl znát tréninkový a herní výpadek z důvodů nemocí v uplynulém období. Tento handicap jsme však překonali, a to vůlí po vítězství a bojovností," komentoval utkání trenér kolínských juniorů Václav Vaněk.

Branky: Herwig 2, Šifta 2, Vágner, Skála. Třetiny: 1:1, 2:4, 1:1.
Kolín: Moravec – Chaloupka, Špringl, Svoboda, Fiala, Skála – Zumr, Spitzer, Chmelař – Šifta, Vágner, Herwig – Jelínek, Pospíšil, Hubáček.