„Těším se. Kdo by se netěšil si zahrát proti takovému týmu, jako jsou Pardubice. I pro fanoušky to bude zážitek vidět takové utkání na kolínském ledě," řekl třiačtyřicetiletý matador a ikona kolínské obrany, který v Pardubicích odehrál 11 sezon, Tomáš Pácal.

Nápad uspořádat takové utkání přišel ze strany Pardubic. V době reprezentační přestávky čeká na tým Richarda Krále a Marka Zadiny hrubá příprava na další závodní období a tu chtěli zakončit přípravným utkáním.

„Kolín je blízko, máme odtamtud hráče a vznikla mezi našimi kluby jakási spolupráce. Pro nás je to takové zpestření naší třídenní hrubé přípravy. Přátelským utkáním ji zakončíme. Vyzkoušíme si hráče, které jsme s Markem Zadinou ještě za dobu našeho působení u áčka neměli možnost vidět. Takže určitě budou hrát i hráči 
z první ligy," vysvětlil trenér Pardubic Richard Král, co od zápasu Pardubice čekají, a nastínil, kdo se objeví v sestavě.

Bude to zápas, ve kterém dostanou příležitost hráči ze širšího kádru Pardubic, kteří hrají první ligu třeba v Šumperku. Neznamená to ale, že zbytek áčka zůstane doma. Všechny pardubické hvězdy ale do Kolína také nezamíří.

„Určitě nepřijede pět hráčů, kteří jedou na repre. Pak uvidíme podle aktuálního stavu. Měli jsme několik zraněných hráčů a teprve se rozhodneme, jestli jim dáme volno na doléčení nebo ne. Že by se v utkání objevili všichni naši klíčoví hráči, to také ne. Možná někoho z nich ale vezmeme," naznačil Král, že hvězdy jako Čáslava nebo Rolinek zřejmě nepřijedou, někdo 
z dalších, jako je Sýkora, Kolář nebo Šeda, možná ale ano.

Kdo bude ale určitě, to je mladý kolínský obránce Karel Nedbal. Ten zamířil do Pardubic už loni do juniorky a letos si vybojoval místo už i v A-týmu. „Karel Nedbal bude určitě," potvrdil pardubický kouč Richard Král.

Karel Nedbal se představí doma a poprvé bude na lavičce hostí. Bude to pro něj určitě zajímavá a nová zkušenost. To samozřejmě nejen pro něj. 
Z kolínské sestavy si extraligu trvale zahrál pouze Tomáš Pácal, někteří další nahlédli do první ligy, pro zbytek týmu to bude naprostá novinka.

„Bude to pro kluky takové zpestření. Bude to dost jiný hokej. Kluci vyjdou ze stereotypu druhé ligy a aspoň si to vyzkouší. Zahrají si rychlejší hokej, což by jim mělo něco dát," byl rád kouč Kolína Jiří Seidl, který je mimochodem také z Pardubic.

Zatímco pro Východočechy to bude utkání v době zápasového volna, pro Kozly to bude jedno ze tří utkání ve čtyřech dnech. V sobotu totiž ještě hostí v dalším kole druhé ligy Jablonec.

„Myslím si, že to zvládneme. V zápase s Pardubicemi dáme šanci více klukům, první a druhá pětka nebudou tak přetížené jako v některých mistrákách," podotkl Jiří Seidl.