Kozlové bušili do Jablonce o sto šest, ale co naplat. Jablonečtí to před vlastní bránou zabetonovali, ve druhé třetině, kdy sami vystřelili čtyřikrát na bránu si počkali na dvě chyby Kolína a vyhráli 2:1.

Zápas přitom Kozlové nerozjeli špatně. Hned ve druhé minutě šli do vedení, když Kulhánkovu přesilovkovou střelu od modré tečoval do brány Zumr. A pak přidávali další střely. Stříleli ze všech pozic, snažili se gólmana Jablonce nachytat na švestkách. Byli houževnatí.

Jenže od druhé třetiny se obraz hry změnil. Rozhodčí dovolil hostím hrát na hranici faulů a rozjela se neskutečná přestřelka potyček, faulů. Rozdalo se celkem 26 trestných minut jen ve druhé třetině.

Jablonec se v tu chvíli dostal na koně, protože fyzická hra, která je hodně uvolněná, mu vyhovuje. Naopak pro Kolínské toto není šálek kávy. I přesto se ale domácí snažili a v útočném pásmu se tlačili ke gólu.

Jenže většinou puky honili jen po rozích nebo na mantinelech, málo chodili před bránu a udělali dvě chyby. A ty dvě chyby Jablonečtí potrestali.

Nejdřív Zumr zpoza brány v přesilovce zkoušel dát na odraz, ale nevyšlo to, a hosté vyhodili a zrovna na z trestné vracejícího se Nevyhoštěného. Ten byl faulován. Následné trestné střílení proměnil.

A pak po dalším závaru Kolína v útoku se najednou valili dopředu hosté a jeden z nich zůstal nehlídán před bránou a byl to gól druhý.
Tyhle dvě chyby vlastně rozhodly zápas.

V poslední třetině Kozlové na svého soupeře zkrátka neměli. Týmově ho nedokázali přehrát, nedokázali se pořádně prosadit, a individualita v tu chvíli také chyběla. Takže se Kolínští rozloučili se sezonou společně s více jak tisícovkou fanoušků.

„Dostali jsme se pod tlak dvěma porážkami. V neděli kluci v sestavě, v jaké jsme nastoupili, podali bojovný výkon, přesto jsme udělali pár chyb a dá se říct, že jsme Jablonci vítězství darovali," shrnul utkání trenér Kolína Václav Rác.

Kolín – Jablonec 1:2

Branky: 2. Zumr (Kulhánek) – 28. Nevyhoštěný, 35. Tondr M. (Mulač). Rozhodčí: Kopeček – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 12:14, navíc TS za faul Kulhánka (KOL). Využití: 1:1 (JAB z TS). Oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Třetiny: 1:0, 0:2, 0:0.
Kolín: Sejpal – Muláček, Pácal, Petira, Kulhánek, Barták, Nedbal, Skokan – Valášek, Klíma, Malý – Jankovský, Zumr, Morkes – Kozák, Semirád, Hanzl.