Ti vstoupili do utkání razantně a v polovině prvního dějství vedli 2:0. Pak ale polil živou vodou kozly Netušil, Zumr vyrovnal v přesilovce. A přidal ještě druhý gól, když zakončil rychlou akci jeho pětky, která začínala až z obraného pásma a ťuk ťuk na jeden dotek přešla až k zakončení do prázdné kasy. Do kabin nesl tedy vedení Kolín.

A to i po druhé třetině. V ní hosté nejprve vyrovnali, ale v poslední minutě třetiny přetavil celotřetinovou dominanci Kolína Šafránek ve vedoucí gól.

Nakonec to ale nebylo nic platné. Hned po 11 sekundách třetí třetiny totiž bylo zase vyrovnáno a za další dvě minuty Nová Paka vedla. Po minelách Kolína. Kolínští ještě vyrovnali, ale pak ještě jednou inkasovali. Na to se sice ještě snažili odpovědět, ale Šafránkovi zacinkala tyč, a Malého gól pak nebyl uznán pro postavení hráče v brankovišti. Tak mohli ještě hosté zvýšit na konečných 7:5 trefou do prázdné brány při power play Kolína.

Branky: 12. Netušil (Němec), 15. Zumr (Pýcha), 17. Zumr (Šafránek, Malý), 40. Šafránek (Malý), 55. Kysela (Netušil) - 8. Ukhin (Hidveghy), 10. Hnik (Bezděk), 31. Ukhin (Foerster, Hidveghy), 41. Půlpán A. 43. Hnik (Malík), 58. Hidveghy (Foerster, Abraham), 50. Bezděk (Jelínek). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Třetiny: 3:2, 1:1, 1:4.

Kolín: Sejpal - Březina, Pýcha, Hanzl, Jelínek, Havelka, Krejsa - Zumr, Šafránek, Malý - Procházka, Martínek R., Kozák - Netušil, Černý, Němec - Kysela.

Hokejisté Nymburka v letošní sezoně ve druhé lize hrát nebudou. Fanoušci tak přijdou o záživné derby s Kolínem.
Druhá liga v Nymburce nebude. Hokejisté končí, Kolín přijde o derby