Ačkoliv zápas vyhráli Kozlové, tím, kdo otevíral skóre zápasu, byli domácí. Hájek vsítil první branku už v šesté minutě. A vyhráli i celou třetinu.

Na Hájkovu branku sice Kolínští reagovali v závěru třetiny vyrovnáním v oslabení, ale to samé vyloučení využili i domácí a osm vteřin před koncem dějství vrátili vedení na svou stranu. To ještě netušili, že to bude z jejich strany vše.

Po bezbrankové druhé třetině totiž poslední část patřila Kolínu. Kolínští vyrovnávali přesilovkovou trefou od modré. Do vedení poslal Kozly Hlavatý tečí Bartákovy střely, a do prázdné brány pak v oslabení upravoval na konečný výsledek 2:4 Jakub Semirád.

„Měl jsem strach, že na nás vlétnou, jak to umí, ale nebylo to tak. V první třetině se ještě hrálo víc u nás než u nich, ale pak se to vyrovnalo a v poslední třetině jsme byli lepší my," zhodnotil utkání vedoucí týmu Rudolf Musílek.

V sobotu přijede Havlíčkův Brod

Další přípravný zápas sehrají kolínští hokejisté v sobotu na domácím ledě, kde hostí od 17.07 hodin Havlíčkův Brod.

Branky: 6. T. Hájek (Hlaveš, Seidl), 20. Kellner (Polodna, Havran) – 19. Semirád, 49. Skokan (Šafránek, Morkes), 53. Hlavatý (Barták, Kadlec ml.), 57. Semirád (Malý). Vyloučení: 5:6, navíc Matušík 5+OT, Kadlec st. 2+OT, navíc 2x TS Zayml (nedal). Využití: 1:1. Oslabení: 0:2. Diváci: 200. Třetiny: 2:1, 0:0, 0:3.

Kolín: Hermann – Pácal, Hanzl, Skokan, Březina, Barták, Voženílek, Svoboda – Ježek, Semirád, Malý – Zumr, Šafránek, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Kopec – Hlavatý.