Ani do Žďáru neodjedou Kolínští kompletní. Na marodce je nyní Mejzr a v absenci pokračují zranění Šifta s Kadlecem. "Vezmeme naše kluky z jiných klubů, kteří mají střídavé starty zpět do Kolína, a budeme hrát zase na co nejvíc hráčů. Musíme získávat zkušenosti," uvedl trenér Václav Rác.

„Věřím, že tam podáme výkon a budeme bojovat o body," hlásí dopředu Rác a doufá, že jeho tým vstoupí do druhé půlky neméně úspěšně jako do té první.

Kozlové nicméně oproti loňsku mírně zaostávají. 
V celkovém součtu je to po první půlce šest bodů. Loni Kozlové v této fázi soutěže měli na svém kontě o dvě výhry víc.

„Všechna mužstva posílila. Třeba první Kobra má hned několik beků z vyšší soutěže, Jablonec taky. Je pravda, že jsme mysleli, že se s tím popereme lépe, ale bereme to tak, jak to je. Měli jsme nějaké hluché zápasy. Navíc jsme se potýkali se zraněními a nemocemi. Na to se nevymlouváme, ale mělo to vliv na herní koncepci. Díky tomu byl kádr užší. Dlouhodobě chyběl Morkes, opakovaně Kadlec. Teď byl několik týdnů nemocný Muláček. Šifta je dlouhodobě zraněný. A další byli nemocní třeba i krátkodobě," upřesňoval kouč Kozlů, jaké dva faktory nejvíce ovlivnily letošní dosavadní výsledky Kozlů.

Nehroutí se z toho ale, neházejí flintu do žita. Vědí, že je dost času dát se do kupy. A teprve v play off začnou ty boje s velkým B. „Situaci bereme a do druhé půlky chceme tým zkonsolidovat a věřím, že ustálíme i sestavu a budeme podávat solidní výkony. To je náš cíl," vyřkl Rác.

Jeho tým to bude moct poprvé dokázat už v sobotu na ledě čtvrtého Žďáru, který středeční předehrávkou srovnal 
s Kolínem bodový stav. Nicméně má odehráno o zápas víc. Bude to bitva. Tak přijeďte Kozly povzbudit. Zápas začíná v 17.30 hodin.