Nymburk je momentálně osmý, čtyři body za Kolínem. Poslední dva zápasy prohrál, ale předtím obíral o body vrchní týmy tabulky.

Nymburští do sezony nevstoupili růžově, prohráli úvodní dva zápasy a první výhru vybojovali až na ledě Kolína ve 3. kole (4:3). Pak ji ale nepotvrdili a prohráli další tři utkání v řadě, ze kterých získali jeden bod. Pak přišla série tří výher. Nymburk porazil 2:1 po nájezdech Havlíčkův Brod, 8:4 Moravské Budějovice a 3:2 po prodloužení Tábor. To byli Bičišťovi svěřenci na dobré vlně. Oba zápasy minulý týden ale nezvládli. Doma podlehli 6:8 Klatovům a v sobotu ve Žďáru prohráli 4:5.

Jak jsou naladěni tento týden? Zajímavostí je, že z dosavadních jedenácti zápasů Nymburk pět nedohrál v základní hrací době. Tím jsou hráči od Polabanu naprosto výjimeční, protože maximum pro ostatní týmy jsou dva takové zápasy. Nymburk má navíc většinu výsledků velmi vyrovnanou a často vítězí či prohrává právě o gól. Bude i středeční partie s Kolínem znovu vyrovnaná?

Kozlové po ne zrovna vydařeném úvodu sezony nyní vystoupali v tabulce až na páté místo. Pomohly jim k tomu čtyři výhry v řadě. V Táboře 3:2 po prodloužení, a pak série domácích vítězství: 6:3 Klatovy, 4:2 Žďár a 2:0 David servis.

„Ten poslední zápas jsme vybojovali silou vůle. Nedařily se nám přesilovky a dlouho to bylo jen o gól. Hlavně kluci z prvních dvou pětek mi přišli takoví ne ve své kůži. Zápas zvedala hlavně třetí pětka. Ale doufám, že si kluci v neděli odpočinuli a budou zase tahouni, jak by měli být,“ řekl po sobotním mači kolínský trenér Petr Martínek a už vyhlížel k dalším dvěma utkáním.

„Je to hrozně nabitý, to je pravda, ale na druhou stranu mají kluci radši, když hrají, než když trénují. Jsme na vítězné vlně, takže si myslím, že se všichni těší i na další zápasy.“

V tom nejbližším zajíždějí do Nymburka. Start zápasu je v 18 hodin. „Jsem přesvědčený, že se budou všichni těšit i na derby a věřím, že uděláme vše proto, abychom Nymburku vrátili domácí porážku,“ dodal Martínek.