Žďár nad Sázavou - Kolín 4:3 pp

Kozlové vstoupili do utkání bravurně, hned v šesté minutě dali dva góly. Nejdřív se Morkes dostal za obranu a nezaváhal, pak se Němec natlačil do brány hned po buly a ve skrumáži dostal puk za brankovou čáru Pilný.

Ale domácí zachytili kolínský nástup, chvíli na to se Štěpánek prosadil přes beka, přesunul na Pytlíka a ten po zemi snížil.
Kolín byl ale aktivnější a šel po dalším gólu. Ale nedal.

V úvodu druhé třetiny ho navíc přibrzdily tři oslabení a nařízené trestné střílení za zalehnutí puku v brankovišti. Kozlové to všechno přežili, ale Žďárští svůj nabraný tlak přetavili v gól a vyrovnali.

Kozlové ale nesklopili hlavy, naopak. Ještě do konce třetiny si vzali zpět vedení. Zumr vybojoval kotouč a v beznadějně vypadající situaci ho ještě posunul na Němce, který si dokázal udělat prostor u beka a puk po ledě poslal do sítě.

V poslední třetině Kolínští už doslova odpočítávali vteřiny do konce utkání, jenže výhra to podobně jako v Kolíně nebyla. Tentokrát je od ní dělilo 50 sekund. Domácí zmobilizovali síly v power play a dotlačili zápas do znovu do prodloužení.

V něm to pak ve druhé minutě byla trefa pod víko a pro Kolín konec sezony.

Branky a nahrávky: 7. Pytlík (Štěpánek), 33. Štěpánek (Pytlík, Jícha), 60. Pleva (Štěpánek), 62. Peslar (Štěpánek) – 6. Morkes (Prokop), 6. Pilný (Němec, Prokop), 37. Němec (Zumr). Rozhodčí: Maršálek, Held – Musil, Maloušek. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 1411. Třetiny: 1:2, 1:1, 1:0 – 1:0. Konečný stav: 3:0.

Kolín: Sejpal – Pýcha, Březina, Voženílek, Hanzl, Barták, Kadlec – Panna, Semirád, Malý – Kozák, Morkes, Zumr – Pilný, Prokop, Němec.