Letošní bilance obou soupeřů je vyrovnaná. Kozlové na domácím ledě vyhráli těsně 3:2, venku ale podlehli celkem jednoznačně 2:5. Vyplývá z toho jedno, Kozlové určitě nebudou mít v prvním kole play off jednoduchého soupeře.

V předkole play off proti Nymburku zářili ve žďárském týmu dva muži. Michal Kaňka, který vstřelil tři góly a na tři přihrál, a Petr Štěpánek, který dal také tři góly a přihrál na čtyři. Oba dva zařídili v lednu i porážku Kolína. Štěpánek dvakrát skóroval a jednou asistoval a Kaňka si tenkrát ke dvěma gólům připsal asistence rovnou dvě.

Na tyto dva muže si budou muset dát Kozlové pozor. Ale také na další úspěšné hráče Žďáru jako třeba Krupku, který také sbírá body, nebo obránce se zkušenostmi ze zámoří a české extraligy Martina Lojka.

Kozlové se v play off budou muset obejít bez obránce Jana Hanzla, který je po operaci kolene. Jinak jsou svěřenci trenéra Jiřího Seidla kompletní.

„Kluci jsou natěšení a je to na nich vidět. Je to z nich cítit, že by se chtěli dostat určitě přes první kolo do toho druhého, a pak se uvidí," uvedl trenér Jiří Seidl.