„Nymburk má výsledky a postavení v tabulce. My naopak od začátku sezony zlepšujeme naše  výkony a chytáme se v soutěži. Před derby jsme sehráli dobré utkání v Hodoníně a v zápase s Nymburkem jsme chtěli potvrdit zlepšení, které předvádíme v poslední době. Věřili jsme, že v derby s Nymburkem sehrajeme dobré utkání a že utkání vyhrajeme," řekl po skončení zápasu kolínský trenér Václav Rác.

Kolín našlápl k vítězství hned od začátku zápasu, když vyhrál první třetinu 3:1. „Myslím, že jsme byli od začátku aktivnější, více jsme bruslili. Domnívám se, že po celé utkání jsme měli převahu," uvedl kolínský kouč.

„Jsem rád, že hrajeme převážně s domácími odchovanci. V sestavě máme i hráče juniorského věku. Necháváme jim prostor v přesilovkách i v oslabení. Myslím si, že se důvěra v tyto hráče vyplácí, protože se ve svých výkonech zlepšují a kolektiv se stává vyrovnanějším, odolnějším a semknutějším," prozradil domácí šéf střídačky.

Zatímco v kabině domácích se hlučně slavilo, v kabině Nymburka byla nálada pošmourná. „Takto k derby nemůžeme přistupovat. Soupeři nabíjíme na střely. Kazíme první nahrávky a soupeře dostáváme do šancí. Kolín nás dnes přehrál ve všech třetinách," měl jasno trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Nymburk se po celý zápas potýkal se založením útoku. Problémy při vyjíždění z vlastní obranné třetiny byly zřetelné. „Když jsme si dali první přihrávku, tak jsme si zase nedali druhou. Hrozně jsme v tom šlapali," viděl příčiny neúspěchu Bičiště.

Nymburku se podařilo díky Dvořákovi vyrovnat na 1:1, byl to však nakonec jediný gól hostů. „Po vyrovnání nastalo oživení, jenže vzápětí jsme inkasovali. Neustále se bavíme o dobré obranné hře a v pěti posledních zápasech prohráváme. Nelze neustále otáčet vývoj skóre. To prostě nejde do nekonečna," zlobil se po utkání nymburský trenér Bičiště.

„Někteří hráči si myslí, že můžeme hrát s Kolínem otevřený hokej. Když neplní věci, o kterých se bavíme, tak to vždy dopadne jako tentokrát. Toto byl typický zápas play off, kdy se hraje na pár gólů a tým pak své vedení drží. Jenže my jsme vzadu propadali. Chybí nám střela, když už střela je, tak zase netrefíme bránu. S takto předváděnou hrou nemůžeme nikdy vyhrát," dobře si uvědomuje nymburský kormidelník. „Kolín měl zápas ve své režii od první do poslední minuty a nezbývá, než soupeři pogratulovat," řekl Bičiště na závěr.

Kozlové se v letošní sezoně utkali s Nymburkem potřetí a teprve poprvé vyhráli. Oslavy však musí skončit, protože již ve středu nastoupí k dalšímu utkání. Od 18 hodin hostují na ledě poslední Chotěboře?

(Jakub Marvan)