„Po vítězství v Hodoníně jsme se vrátili do hry a věřili jsme, že doma můžeme bojovat o vítězství a srovnání série. Ten průběh zápasu nám to potvrdil. Myslím si, že jsme podali velmi dobrý výkon a že jsme dokonce byli i lepší a zaslouženě jsme otočili v poslední třetině utkání na 3:2.
O to těžší byl pro nás konec zápasu, který jsem já jako hráč ani trenér nezažil. Samozřejmě vyrovnávací branka, když soupeř odvolá brankáře, ta padne, ale pak už ta chvilková nepozornost a nedohrání hráčů nás stálo to, že se série neprodloužila," litoval trenér Kolína Václav Rác.

„Hrozně jsme stáli o to, hrát ještě 
jednou v Hodoníně, protože tam panuje krásná hokejová atmosféra stejně jako u nás. Chtěli jsme si ten zápas  užít. A věřili jsme, že bychom to dotáhli do vítězného konce. Navíc páté utkání stírá výhodu domácího prostředí. O to větší je nyní naše zklamání. Ale s odstupem času to člověk musí hodnotit pozitivně. Výborný výkon podali především naši mladí hráči. Děláme rok s tímto kádrem, který má perspektivu. Věřím, že se nám to podaří zvednout o další krůček výš a že v příští sezoně sehrajeme vyrovnanější celou sezonu, než tomu bylo letos, kdy se nám nepovedl začátek," podotkl Václav Rác.

Jeho tým měl ve čtvrtém utkání vítězství na dosah. Jenomže závěr, který byl pouze pro silné povahy, nezvládl. Během třiceti vteřin pro něj skončila sezona. A jak probíhaly poslední sekundy utkání? Při hře bez brankáře nejprve půl minuty před vypršením šedesáté minuty Slavíček vyrovnal na 3:3 a obrat dokonal nejproduktivnější hráč základní části  Stejskal, který vteřinu před vypršením šedesáté minuty dramatický duel rozhodl. Vítěz základní části tak vyhrál v Kolíně 4:3 a po roce opět slaví postup do finále, kde na ně čeká brněnská Technika.

Drtiči sice znovu nijak nezářili, proti houževnatému a disciplinovaně hrajícímu soupeři se nemohli pořádně prosadit. Po tvrdé lopotě však přišla odměna a velká úleva. Sen o první lize stáje žije.

„V závěru jsme zkusili power play. Při hře bez brankáře nešlo ani o to, jestli jsme věřili my, ale o to, jestli si hráči věří nebo ne. Kluci ale ukázali obrovskou vůli a odhodlání a dotlačili to tam. Taková utkání všechny hráče posouvají v kariéře hodně kupředu," řekl hostující trenér Miroslav Barus.

Přestože Hodonín vyhrál, kouč Barus znovu našel ve hře svého týmu řadu nedostatků. „Do zápasu jsme šli s tím, že budeme hrát ze zabezpečené obrany a chtěli jsme si hlídat střední pásmo, což se nám bohužel chvílemi nedařilo. Byl to zápas nahoru a dolů. Moc šancí jsme si nevytvořili. Tentokrát jsme to byli my, kdo vytěžil z minima maximum. Nevyhrál lepší, ale šťastnější," prohlásil Barus.

Ten opět ocenil výkon soupeře. „Kolín má hodně kvalitní tým. Má ve svém středu hned několik velezkušených hráčů, kteří prošli první ligou i extraligou. Mužstvo má velké zkušenosti, které tito starší hráči předávají mladým. O to víc si tohoto postupu cením," pronesl Barus.