Protože závodění komplikoval silnější boční vítr, ani jemu – byť byl letos nejrychlejší – se nepodařilo pokořit 14 sekundovou hranici, připomněla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. „Nejlepší letošní čas tak byl 14,09 sekundy – a součet prvního a druhého kola, který přinesl Vladislavu Filipovi prvenství, byl 28,48 sekundy,“ upřesnila, jak se výkony počítají pro stanovení celkového pořadí: konají se tři kola, přičemž nejhorší čas se škrtá a o výsledkové listině rozhoduje součet dvou zbývajících.

Průběžné pořadí na prvních třech místech se neměnil od prvního kola až do konce. Druhou příčku hned z kraje vybojoval a udržel Tomáš Daněk z Prahy (s celkovým časem 28,94 sekundy) – a bronz zůstal ve středních Čechách díky Pavlu Maňasovi z příbramského územního odboru (29,60 sekundy). „Cenu pro nejlepšího „domácího“ závodníka Kutnohorska získal Martin Viktora, který v absolutním pořadí obsadil páté místo,“ upozornila Fliegerová na také velmi pěkný součet časů 29,75 vteřiny (mimochodem: poslední ze závodníků zaostal o půl druhé minuty: 130,41 sekundy).

Ilustrační foto
Příští týden bude nadprůměrně teplý. Česko však čekají i srážky

Závod nazvaný Krchlebská věž tradičně není osamoceným kláním, ale počítá se jako první z disciplín krajské soutěže v požárním sportu. Ta bude pokračovat za týden, v sobotu 15. a v neděli 16. června, na stadionu Olympia v Kutné Hoře. Tam se bude soutěžit v překážkových bězích jednotlivců i štafet, jejich součástí je mimo jiné překonávání bariéry, zdolávání kladiny i manipulace s hadicemi – a velmi sledovanou disciplínou je zejména požární útok družstev spojený s rozvinutím hadic a skutečným stříkáním vody na terč.

V Kutné Hoře se již mezi soutěžícími objeví i ženy – vedle profesionálů se totiž zúčastní i vítězové okresních kol soutěží sborů dobrovolných hasičů, kde i ony mají svoji kategorii.

Výsledková listina ZDE:

Pyrotechnici jeli likvidovat herní schránku v podobě bomby
Pyrotechnici jeli likvidovat herní schránku v podobě bomby
Ilustrační foto.
Další ročník Středočeského kulturního léta odstartuje v GASK