Příznivci je mohou popostrčit ke konečnému úspěchu v rámci hlasování veřejnosti na www.adhr.cz. Lze tam rovněž najít pokyny, jak hlasovat i prostřednictvím SMS zpráv. Veřejné hlasování trvá do 25. října.

„Vybrat ze všech přihlášených pouze 25 finalistů v každé kategorii je velmi těžkým úkolem,“ připustil jeden z porotců Pavel Káčer. Porota podle jeho slov diskutuje i o detailech. „Určitě ale můžu prohlásit, že všichni nominovaní si postup skutečně zaslouží,“ doplnil.

Letošní osmý ročník ankety byl rozšířen i o vysazování lip srdčitých v rámci projektu Stromy svobody. A nestalo se tak náhodou. Když se před sto lety lípy na oslavu čerstvě nabyté samostatnosti vysazovaly nejen ve městech, ale i v malých vesničkách, velmi často u toho nechyběli právě tehdejší dobrovolní hasiči, připomněl Jiří Bezděk, prezident pořádajícího spolku Svatý Florián – Dobrovolní hasiči roku.

Vyhlášení výsledků ankety o nejlepší jednotky a sbory dobrovolných hasičů se chystá na listopad. Živě bude slavnostní večer přenášen na internet, záznam pak nabídne Česká televize.

Ilustrační foto.
Řidiče čeká další omezení na dálnici D1

Středočeští finalisté ankety Dobrovolní hasiči roku
* V kategorii sborů na podporu čekají
- Březové Hory (Příbramsko)
členové sboru v rámci projektu na ochranu lidských životů rozdávají reflexní prvky jak na svých akcích, tak za snížené viditelnosti

* V kategorii jednotek na podporu čekají
- Komárov (Berounsko)
podíl na zásahu ze 4. ledna u požáru domu v Zaječově, kde po vznícení sazí podlehla plamenům majitelka

- Rožmitál pod Třemšínem (Příbramsko)
podíl na zásahu u havárie nákladního auta 19. ledna v obci Pňovice (zraněný řidič zaklíněný v kabině, únik nebezpečného nákladu)

- Turkovice (Praha-východ)
podíl na nočním zásahu z 25. ledna u rozsáhlého požáru Hotelu Čihák v Poddubí s velmi náročným vypětím

- Všetaty (Mělnicko)
podíl na zásahu u požáru motorestu 4Kameny loni 18. listopadu, kde od ohně v komíně shořel celý areál a ohrožena byla i benzinka

Zdroj: www.adhr.cz

Krajta je momentálně v Záchranné stanici na Huslíku.
Muž odklopil podlahu a uviděl živou krajtu královskou