Špecle s kuřecím masem a zeleninou

Budeme potřebovat:

  • 3 kuřecí prsa
  • 1 balení chlazené špecle
  • 1 malá vanička žampionů
  • 350 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 1 brokolice
  • 100 g parmezánu
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 plátek másla
  • cherry rajčata
  • sůl
  • pepř
Slaný koláč s chřestem
Slaný koláč s chřestem: domácí quiche snadno a chutně

Postup:

Nejprve nakrájejte kuřecí prsa na malé kousky, okořeňte dle chuti a zprudka zatáhněte na rozpálené pánvi. Přidejte žampiony, orestujte, poté přikryjte a duste cca 20 minut.

Mezitím ve vařící osolené vodě povařte velmi krátce růžičky brokolice a také hrášek. Poté sceďte, dejte si bokem malou část na závěrečné ozdobení a zbytek vhoďte do mixéru. Přidejte plátek másla, olivový olej, větší část parmezánu (můžete přidat dle chuti i stroužek česneku, pár lístků bazalky či máty, hrst kešu oříšků nebo mandlí a citronovou šťávu), sůl a pepř. Rozmixujte dohladka na pesto.

Špecle vařte cca 3 minuty ve vařící osolené vodě, poté sceďte a ihned smíchejte s připraveným pestem. Pak naservírujte na talíř, ozdobte zeleninou a zastrouhejte zbytkem parmezánu.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.