PŘELOUČ – ŘEČANY 4:4

„Kvalitní a bojovný futsal, který si diváci na obou stranách museli užít. Prakticky po celý zápas předváděly oba týmy jízdu nahoru dolů a střídaly se ve svých šancích. Nám se podařilo dostat do vedení po tom, co soupeře výborně zpresovali Sůra s Janeckým, přičemž druhý jmenovaný se pak sám před brankářem nemýlil. A nebýt v poslední minutě první půle podivného rozhodnutí sudího Černého, který do té doby pískal celkem slušně, odnesli jsme si jednobrankové vedení i do kabin. Ve druhém poločase jsme ale hostům odskočili dokonce na rozdíl dvou branek a vypadalo to, že zápas budeme kontrolovat. Bohužel náskok jsme přesto neudrželi a nakonec jsme se rozešli smírně. Jak už jsem ale předeslal na začátku, předvedený futsal se podle mého názoru všem musel líbit. Jediné, co nás a především mě osobně mrzí, je to, že celkový dojem ze zápasu výrazně zkazil rozhodčí Černý. Ten nás, jak už jsem předeslal, podle našeho názoru poškodil na konci první půle, kdy na půlce hřiště nejprve písknutím přerušil bleskovou rozehrávku trestného kopu Řečan, aby nám oznámil pátý akumulovaný faul, ale pak okamžitě pouhým pokynem ´hrajte´ umožnil hostům pokračovat ve hře ve výhodné pozici skoro u naší brány, díky čemuž hosté vyrovnali. Na moje rozčilení a dožadování se vysvětlení pak pan Černý reagoval vykázáním mojí osoby z lavičky a pak i z haly. Ve druhé půli pak svoje rozhodnutí evidentně kompenzoval tím, že přehlížel jasné fauly na hráče Řečan. Místo toho, aby pan Černý třeba uznal svou chybu, takhle akorát zkazil zápas nejenom nám, ale i klukům z Řečan. Škoda, že jsou mezi rozhodčími takoví zbabělci," vyprávěl po utkání vedoucí týmu Přelouče Václav Rokyta.

„Do utkání jsme vstupovali s odhodláním v tomto derby konečně zvítězit. Od začátku se hrál fyzicky náročný futsal. Po poločasové remíze jsme, jak je naším zvykem, nezachytili nástup do druhé půle a rychle prohrávali 1:3. Nakonec se nám podařilo alespoň vyrovnat. V závěru měly oba týmy šance rozhodnout utkání, ale proti byli buď brankáři anebo tyč naší svatyně. Bohužel nejslabší na hřišti byl rozhodčí Černý, který kvůli svému neumění a aroganci kazil průběh zápasu. V závěru, při stavu akumulovaných faulů 5:5, nepískl několik jasných zákroků na obou stranách, především pak v poslední minutě na Kopeckého, který jinak viděli úplně všichni přítomní v přeloučské hale! Aby toho nebylo málo, tak se sudí nezdráhal Kopeckého počastovat několika sprostými výrazy a nakonec vytáhnout i červenou kartu. Konečný výsledek je dle mého názoru odpovídající. Vzhledem k průběhu zápasu bod bereme," hodnotil mač Lukáš Hostinský, vedoucí mužstva Řečan.

Branky: Šimon, Janecký, Vančura, Sůra – Hostinský 2, Tichý, Baník.
Přelouč: Jakub, Hajn, Novák, Sůra, Vančura, Jedlička, Machač, Janecký, Šimon, Capay, Jirka, Machačný
Řečany: Moravec, Živný, Rozsévač, Bank, Hostinský, Loužil, Kopecký, Š. Tichý, M. Tichý.

BÝCHORY – POLEPY 3:2

„Zápas se odehrál v poklidném tempu a bez několika opor na každé straně. V naší brance se dokonce objevil nestárnoucí kanonýr Karel Koubek, čehož soupeř k naší spokojenosti příliš nevyužil. Hosté se dostali do vedení po naší chybné rozehrávce rohového kopu a ne příliš jistém zásahu našeho strážce svatyně. Přesto se nám do poločasu po dvou rychlých akcích podařilo převrátit misky vah na naši stranu. Druhý poločas pro nás nezačal moc dobře, protože jsme opět po naší zbytečné chybě v rozehrávce inkasovali druhý gól. Utkání mohl rozhodnout po akumulovaných faulech z pokutového kopu Hartig, ale po Černého zákroku skončil míč pouze na tyči. Další vyloženou šanci ke vstřelení gólu měl Váňa, ale jeho málo razantní střelu do odkryté branky stačil znovu Černý vyrazit. Když už vše spělo k nerozhodnému výsledku, přišel na řadu minutu před koncem dovršený hattrick Lukáše Hartiga a my si tak do tabulky připisujeme důležité tři body," zhodnotil utkání býchorský hráč Martin Zach.

Branky: Hartig 3 – Slezák, Martikán.
Býchory: Koubek, Brunclík, Hartig, Chlumský, Kedršt, Váňa, Vyhnánek, Zach.
Polepy: Černý – Dušek, Martikán, Müller, Slezák, Suchánek.

VĚŠÁK BUTABI – CHVALETICE 8:4

„V jedenáctém kole nás čekal celek z Chvaletic. Před zápasem jsme si řekli, že soupeře nepodceníme, což se nám ze začátku dařilo, ale po našem druhém gólu jsme polevili. Naše ospalá hra znamenala otočení výsledku na 2:3. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat a tím se i dostat opět do pohody. Začátek druhého poločasu byl opatrný, sebemenší chyba by stála jeden tým celý zápas. Tu chybu nakonec udělaly Chvaletice, když si daly kuriózní vlastní gól za stavu 5:4. Náš brankař Malý vyhazoval rukou míč na Šindeláře, kterého balón přeletěl a hostující brankář ve snaze chytit balón si míč srazil do vlastní sítě. Tento okamžik byl zlomový a my přidali další góly a zápas vyhráli. Soupeře je nutno pochválit za výkon v pouhých pěti hráčích do pole," vyprávěl po zápase hráč týmu Věšák Butabi Ondřej Vaňkát.

Branky: Zajíc 4, Libor Křelina, Teslík, Malý, Šindelář – Hataš 2, Weisner, Beránek.
Věšák Butabi: Malý, Zajíc, Vaňkát, Šindelář, Hruška, Pechar, Teslík, Libor Křelina, Lukáš Křelina, Kovařík.
Chvaletice: Hývl, Petříček, Beránek, Hataš, Molnár, Weisner. 

Pořadí: 1. Věšák Butabi 24, 2. Přelouč 17, 3. Býchory 15, 4. Chvaletice 13, 5. Krampol 10, 6. Řečany 9, 7. Polepy 3.
Program, sobota: Polepy – Startip Řečany (9.30, Stap bar), Krampol Kolín – Mazáci Přelouč (21, Stap bar), neděle: Býchory – Věšák Butabi (18.30, Stap bar).