Utkání druhého kola nejvyšší krajské soutěže už už směřovalo k remíze 3:3. Hostující kapitán se ve středu hřiště vyhnul atakům několika protihráčů, v momentě, kdy mu míč poodjel a sudí na něj pískal nedovolený zákrok, sám „zajel" oběma nohama napřed do domácího Petra Hornofa.

Následky jednoznačně červeného faulu byly zlé: zlomená lýtková i holenní kost. „Chtěl jsem jen dohrát souboj o balon, nebyl v tom žádný úmysl. Omlouval jsem se klukům v jejich kabině. Vzal jsem si na něj telefon a ještě večer jsem ho kontaktoval. Nevím, jak na tom je. Určitě mu ještě zavolám a budu se o jeho stav zajímat. Lhostejné mi to není," mluvil o den později o situaci z 89. minuty zápasu Havelka. Disciplinárku ale příliš neobměkčil. Za surovou hru popsanou jako šlapák na stojnou nohu soupeře mu zastavila činnost na rok.

SK Rakovník - SK Lhota, KP 2016Zdroj: Josef RodO tom, že šlo o zákeřný a nesmyslný faul, pramenící i z určité frustrace, byl po utkání přesvědčený také trenér domácích Libor Šíma. Výši trestu proto považuje za adekvátní a zároveň i za jakousi výstrahu pro další podobné případy v budoucnu. Zraněný hráč je podle jeho informací po operaci: „Dělá první kroky na berlích. V úterý by měl být propuštěný do domácího léčení. Základní rekonvalescence potrvá až půl roku a otázkou bude, co potom."

Kormidelník Lhoty Petr Cais naopak s výší trestu nesouhlasí, považuje ho za nepřiměřeně přísný. I když ho ošklivé zranění mrzí, tak rozhodnutí komise, která měla k dispozici záznam z utkání, nechápe. Argumentuje především tím, že k zákroku došlo po dvou faulech na Havelku, který pak prý doklouzal k protihráči. „Dostal trest jako kriminálník. Přitom nepatří mezi záludné hráče. Kdoví, jestli byl vůbec někdy vyloučený," zastal se svého svěřence Petr Cais.