„První poločas jsme se snažili útočit, ale zapomínali jsme především na obranu po ztrátě míče. Soupeř proto podnikal nebezpečné protiútoky, které jsme zastavovali s vypětím všech sil," uvedl trenér Kolína Vít Caudr.

„Skóre jsme otevřeli my, když jsme dorazili propadlý míč v pokutovém území po rohovém kopu. Trefil se Aleš Jehlička.  Soupeř poté přidal na otáčkách a zlobil nás především po stranách hřiště, které nám dnes dělaly obrovské problémy. Bylo to však naše mužstvo, které  šlo do dvoubrankového vedení, kdy se po pasu Jirky Jelínka trefil vzorově, dnes opět velmi dobře hrající Jakub Hanzl. Toto vedení trvalo pouze jednu minutu. Z dalšího svého protiútoku soupeř snížil. Poločas jsme vyhráli, ale nehráli jsme dobře. Nepřesnost a především pohyb bez míče nebyl podle našich představ.  Jen málo hráčů sneslo přísnější měřítko," přiznal Caudr.

„Druhý poločas jsme začali aktivně a hru vyrovnali. Měli jsme tam i jednu dobrou příležitost. Herně se utkání zlomilo po ošklivém faulu soupeře na Jakuba Hanzla, který musel vystřídat, což mělo velký vliv na průběh dalších minut. Od té doby nás soupeř mačkal, ač je třeba podotknout, že za výrazné podpory hlavního rozhodčího. Pískalo se už pouze na jednu stranu. Soupeř  vážněji ohrozil naši branku jednou, kdy trefil tyč. Ve čtvrté minutě nastavení se nám podařil brejk, který po přihrávce Matěje Kasala zužitkoval Václav Kainar," oddechl si po utkání Vít Caudr.

Ten našel na výhře i několik much. „Stínem jinak korektního utkání bylo jednak zranění Jakuba Hanzla, které, věříme, nebude vážné, a také  nepochopitelné rozhodování utkání v posledních dvaceti minutách, které utkání naprosto zkazilo," podotkl Caudr.

Přestože jeho tým vyhrál, kouč spokojený nebyl. „Dnes můžeme být spokojeni se třemi body, ale herně se nám nedařilo. Můžeme říci, že jsme podali asi nejhorší výkon na jaře.  Kolektivní pojetí se ukázalo až ve druhém poločase, kdy můžeme být spokojeni alespoň s obrannou činností, 
v čele s opět vynikajícím Michalem Kubátem v brance.
Z jednotlivců kromě již zmíněných hráčů  bych nerad opomněl Pavla Bělinu," dodal kolínský kouč.

Kolínu patří v průběžné tabulce osmá příčka. Další body může přidat v sobotu, kdo od 10 hodin hostí šestý Varnsdorf.

Branky: Jehlička, Hanzl, Kainar. Poločas: 1:2.

Sestava: Kubát – Klatka (36. Bělina), Šamša, Jelínek, Bejlovec (51. Potůček) – Jehlička, Skořepa – Kainar, Hanzl (65. Piskač), Růžička (69. Kasal) – Hybner (75. Barták).

Mladíci své starší kolegy nenapodobili

Byli mírným favoritem. Jenomže v zápase to nepotvrdili. Hráči kategorie U16 sice na půdě Písku brzy vedli dva nula, nakonec ale prohráli 2:3. „K utkání jsme sice odjížděli bez několika hráčů, přesto si myslím, že jsme určitě mohli předvést daleko lepší výkon," řekl trenér Jiří Černý.

„Měli jsme výborný vstup do utkání a brzy jsme vedli 2:0, poté jsme ještě nevyužili některé slibné příležitosti, a tak přišel trest v podobě gólu do šatny. Od té chvíle byl soupeř jednoznačně lepší a my jsme na jeho výkon nedokázali odpovědět. Druhý poločas byl 
z naší strany jedním z nejhorších v celé sezoně, na hřišti jsme si nepomohli, hráli alibisticky a dávali přednost jeden druhému. Některým hráčům začaly docházet síly. Soupeř našeho špatného výkonu dokázal využít a podařilo se mu skóre otočit na konečných 3:2," podotkl Jiří Černý.

„Každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí, protože slabší výkony ve druhých poločasech spojené s ubýváním sil jsou důsledkem zhoršené tréninkové docházky a morálky," dodal.

Po odehraných dvaadvaceti kolech patří kolínské šestnáctce osmá příčka. Tu může již o víkendu vylepšit. V sobotu totiž na domácím hřišti přivítá od 12 hodin předposlední Varnsdorf.

Branky: Villner, Vondráček. Poločas: 1:2.

Sestava: Plaček – Natan, Procházka, Vondráček, Jirsa (16. Franc) – Kopáček, Piskač – Stánok, Hranca, Villner (41. Lylo, 68. Barták) – Kasal.