Pokud by se hrál fotbal takový, jaké bylo počasí, fanoušci obou táborů by odcházeli domů na výsost spokojení. Opak byl pravdou. Od úvodního hvizdu sudího Trska se hrálo hodně nervózně, se spoustou osobních soubojů na hraně pravidel.

„Bez komentáře,” to bylo strohé pozápasové hodnocení kouče Úval, exsparťana Petra Vrabce, který tím vyjádřil svou nespokojenost s řízením střetnutí.

Asi by byl sdílnější, pokud by jeho svěřenci udrželi vedení 1:0, do kterého je poslal pohotovou střelou z vápna Klouček. Českobrodští stačili Markem do poločasu srovnat krok, aby o jejich těsném vítězství rozhodl v závěru po rohovém kopu Makovského hlavičkou Fikejz – 2:1.

„Po našem zápase v Rakovníku jsme mohli taky nadávat, ale nezahráli jsme tam dobře a nebrečeli jsme. Prohráli jsme si to tam sami, stejně jako Úvaly u nás. A svalovat vinu na rozhodčí? Nemyslím si, že by průběh utkání ovlivnili! V druhém poločase jsme byli jasně lepší a i proto si myslím, že jsme naprosto zaslouženě vyhráli,” konstatoval po utkání domácí kouč Zdeněk Šmejkal starší.

„S výjimkou úvodní pěkné trefy toho náš soupeř dopředu moc nepředvedl. Už se ale těšíme na sobotní utkání, kdy v dalším derby hostíme jeden z nejlepších týmu naší skupiny,” řekl prezident Českého Brodu Luboš Holý.

Tím soupeřem bude Ostrá.

Branky: 39. Marek, 81. Fikejz – 19. Klouček. Poločas: 1:1.
Český Brod: Polomský – Moravec, Marek, Hrdlička, Carda – Suk (67. Gajdasz), Michálek (42. Skořepa), Medek, Makovský (90. Slicho) – Fikejz – Jindřich (78. Šmejkal).

(Mojmír Strachota)