„Bohužel se naplnily naše obavy, že nás nečeká nic lehkého. Ač kluci dělali, co bylo v jejich silách, na fotbalové ben-jamínky z Hradce to vůbec nestačilo," přiznal trenér Zdeněk Doležal.

„Nestíhali jsme ve všech herních činnostech. Domácí borci si s námi dělali, co chtěli. Dobře se pohybovali, kombinovali a častou a přesnou střelbou se starali o rychle narůstající skóre. Hrozivých čtyřicet jedna obdržených branek jen ukazuje na propastný rozdíl ve výkonnosti obou táborů. O čestný úspěch se postaral přesnou střelou David Koděra," dodal Doležal.

Zázrak se nekonal

Měli před sebou pořádnou výzvu, hráli na hřišti nejlepšího celku soutěže. Jakýkoliv bodový zisk by se rovnal zázraku. Ten se však nekonal. Fotbaloví mladší žáci FK Kolín (U12) prohráli v dalším kole žákovské ligy v Hradci Králové 1:22.

„Před zápasem nám všem bylo jasné, že nás v Hradci rozhodně nečeká žádná procházka růžovým sadem či oáza klidu, ale pořádný hukot. Zdravotní potíže navíc nepustily do hry hned čtveřici našich hráčů, takže vynucené oslabení vysloveně vhod nepřišlo," posteskl si před výkopem asistent Miloš Vrkota.

„Vzhledem k výsledku utkání snad ani nemá smysl rozepisovat průběh zápasu. Byl totiž celkem jednoznačný. Oba naše týmy byly trvale 
v defenzivě a odrážely útoky domácích. Tu a tam se nám podařilo dotáhnout brejk do zakončení či dobré šance, ale nadvláda domácích hráčů byla neoddiskutovatelná. Zlom, zejména tedy v naší psychice, nastal v závěrečné pětiminutovce první půle. Dařilo se nám držet „přijatelný" výsledek 1:5, ale v samotném závěru jsme inkasovali celkem čtyřikrát a vše směřovalo 
k debaklu. Druhý poločas pak již byl ryze formální a hráli jsme v něm o vlastní čest. 
V tomto boji jsme ale bohužel neobstáli a ze hřiště jsme odešli zostuzeni naší historicky nejvyšší soutěžní porážkou," konstatoval Miloš Vrkota.

„Jediné, za co chci  kluky pochválit, je to, že se snažili 
s domácím týmem hrát fotbal. V rámci možností otevřený, nikoliv nějaký nechutný zanďour. Sice se tím dopracovali od výprasku k debaklu, ale je to pro mě příjemnější, než kdybychom ubránili výsledek typu 1:15," dodal Vrkota.

Kolín sice patří v ročníku 2002 k lepším týmům nejvyšší soutěže, tentokrát ale vyšel herně i bodově naprázdno. „Ze srovnání s absolutní špičkou jsme jasně odešli jako poražení. Domácí hráči nás převyšovali rychlostí, prací 
s míčem, individuální vyspělostí i organizací hry. Nezbývá než konstatovat, že na týmy kalibru Hradce Králové nemáme a aktuálně s nimi můžeme bojovat pouze o čest, nikoliv o zápasový výsledek. Věřím tomu, že kluci se z výsledku rychle oklepou, protože teď již nemá žádný smysl se utkáním trápit. Mě sice ještě bude nedělní mač dlouho ležet 
v hlavě a místní areál budu mít zafixovaný spíše jako Peklíčko nežli Háječek, ale všem nám nezbývá než se plně vrhnout do vlastního zlepšování, protože příležitostí k zlepšování jsme v neděli viděli více než dost," uzavřel zklamaný Miloš Vrkota.

Branka: Nykodým. Poločas: 9:1.
Sestava A: Čábelka – Záhora, Chábera, Klas, Robovský, Konyvka, Batelka, Nykodým, Němec, Trojan.
Sestava B: Šebesta – Škorpil, Pokorný, Čáp, Michálek, Švára, Vilím, Toman, Vondráček.