Volárna – FK Kolín B 3:3 (PK 0:3)

„Po sérii neúspěchů už asi nikdo nedoufal ve zlepšení naší situace. Hra po celý zápas nebyla špatná, ale už jen fakt, že jsme v podzimní části neproměnili šest pokutových kopů, je zarážející. Konečně máme alespoň bod a já doufám, že nás už smůla navždy opustila," uvedl hrající trenér Volárny Aleš Hanek.

„Dali jsme sice brzy gól, ale po zbytek poločasu byl nebezpečnější soupeř. Jen díky vynikajícímu výkonu Jirky Hanuše v naší bráně, který chytil penaltu a další nebezpečné nájezdy, jsme do poločasu udrželi jednobrankové vedení. V druhé půli jme ale šli do deseti po zatažení záchranné brzdy Petra Kesnera, dorostence z U17. A po následně provedeném přímém kopu domácí vyrovnali. Na naše kluky přišla krize, a tak nás soupeř trestal. Během krátké chvíle jsme prohrávali 3:1 a nevypadalo to vůbec dobře. Jsem rád, že to kluci nezabalili, naopak. Začali hrát a bojovat. Kdyby posledních patnáct minut hráli tak  jako  od začátku, nemuselo vůbec dojít k penaltovému rozstřelu. Ten ale byl v režii našeho čaroděje, který zlikvidoval všechny pokusy domácích," uvedl vedoucí kolínského béčka Ivan Králík.

Branky: 57. Šedivý, 61. Luťha, 70. Čapek – 5. a 75. Smutný, 86. Jelínek. Rozhodčí: Malý. ŽK: 2:5. ČK: 60. Kesner  (K). Diváci: 50. Poločas: 0:1.
Volárna: Dostál – Bruna, Hanek, Mlýnek, Pelikán –  Kukal, Čihák, Hartman, Luťha (79. Bouma) – Szabo (65. Čapek), Šedivý.
Kolín B: Hanuš – Roth, Kesner, J. Králík, Jelínek – Sedlařík, Klatka, Noll, Bělina – Jehlička, Smutný.

Konárovice – Radim B 1:3

„V tomto utkání jsme navázali na zlepšené výkony 
z předchozích zápasů a počtvrté za sebou se nám podařilo bodovat. Určitě nám k tomu pomohla první vstřelená branka, kdy se trefil už v 5. minutě Dejl a mohli jsme tak hrát s trochu větším klidem, než kdybychom museli dotahovat ztrátu jako v jiných zápasech," uvedl útočník radimského béčka Roman Procházka.

„Soupeře jsme do vážnějších šancí nepouštěli, leč po jejich rohovém kopu se míč nešťastně odrazil od našeho bránícího hráče a skončil za brankovou čarou. Ve druhém poločase nám vrátil vedení chytře zahraným trestným kopem Hrodek, když přízemní střelou podél zdi nachytal domácího brankáře a uklidil míč k tyči. Třetí pojistku pak přidal pěknou střelou Čábelka, a protože Konárovice nás za druhý poločas téměř neohrozily, dovedli jsme utkání v poklidu do vítězného konce," dodal.

Branky: 35. vlastní – 5. Dejl, 57. Hrodek, 74. Čábelka. Rozhodčí: Kracík. ŽK: 1:3. Diváci: 60. Poločas: 1:1.
Konárovice: Svoboda – R. Černík (80. D. Plachý), Žídek, Brunclík – Kutil (60. L. Plachý), Sojka, Kahoun, Jandák (80. R. Zmátlo ml.), Patočka – Pokorný, M. Černík.
Radim B: Arnold – Janoušek, Poula, Hrodek, Vaníček – Synek, T. Ružinský (89. Hrabal), M. Ružinský (91. Prejzek), Schnurpfeil – Dejl (54. R. Procházka), Čábelka (86. Mašín).

Třebovle – Kouřim 1:3

„Možná to bude znít jako obehraná písnička. Vždy máme slibně rozehraný zápas, ale nedokážeme se pořádně dostat do zakončení. Pak soupeř využije naši chybu a skóruje. My to pak honíme, ale v současné době se nám až tolik herně nedaří. Hráči Kouřimi byli pohyblivější, proto zaslouženě vyhráli," uznal trenér Třebovle Josef Kocourek.

„Derby jsme vítězně zvládli a získali tak důležité  tři body, ale jinak s naší hrou spokojeni být nemůžeme. Často jsme byli nepřesní, bojácní a bez nápadu, přesto jsme domácí 
v podstatě do větších gólových šancí nepouštěli. Co snad stojí za zmínku z tohoto zápasu, že všechny tři góly jsme dali ze standardních situací," řek po utkání trenér Kouřimi Michal Škopek.

Branky: 90. Richter – 17. M. Snížek, 28. J. Snížek, 77. Škopek. Rozhodčí: Lev. ŽK: 0:0. Diváci: 80. Poločas: 0:2.
Třebovle: L. Pokorný – M. Růžek, Kovařík, Čáslava, Homolka (46. Drbohlav) – Němec, Dušek, Richter, Líbal – Vnuk (80. Vojtáček), Andrašík (70. O. Růžek).
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Škopek, Machata, Novák – J. Snížek, M. Snížek, Šváb (46. M. Havránek), Macháček (68. Světnička) – Keltner (85. Břečka), Velčovský (79. Dytrych).

Nučice – Jestřabí Lhota 0:0 (PK 2:4)

„Na začátku prvního poločasu nás hosté přehrávali hlavně důrazem a kombinační hrou, kde se mohli ujmout vedení. Druhý poločas byla hra vyrovnaná, kde domácí i hosté měli několik brankových příležitostí. Prohráli jsme až na pokutové kopy, což je škoda," litoval trenér Nučic  Zdeněk Carvan.

„Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně a dobrou kombinační hrou jsme získali územní převahu, kterou jsme však nedokázali využít ke vstřelení branky. Po třiceti minutách se hra vyrovnala a domácí hrozili hlavně z nakopávaných míčů dopředu, které sklepávali svým křídelním útočníkům. Přečkali jsme i závěrečný tlak domácích a tak o vítězi utkání museli rozhodnout pokutové kopy. Naši hráči k nim přistoupili zodpovědně a domácí střelce hypnotizoval náš brankář Málek,  tak si odvážíme bod navíc. Chtěl bych svým hráčům poděkovat za předvedený výkon a bojovnost po celý zápas," uvedl trenér Jestřabí Lhoty Petr Kureš st.

„Jedna kuriozita na závěr, v patnácté minutě vyhrál Zdeněk Šátek svůj první hlavičkový souboj v dresu Lhoty," dodal s úsměvem Kureš.

Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 3:1.  Diváci: 40.
Nučice: T. Krutský – Hurtík, Podolák, Pečenka, Vedral – M. Hervert (72. Miňovský), P. Zápotocký (59. P. Krutský ml.), Jelínek, Chromý – Jícha, Stárek.
Jestřábí Lhota: Málek – Hron, Klička, Skalický, Martikán – Krajíček (55. P. Kureš ml.), Mojžíš, L. Týma ml., Šátek (68. Martínek) – Krupka (84. Heres), Hájek.

Bečváry – Libodřice 2:4

„Další zápas, který jsme nezvládli hlavně z pohledu výsledku. Dostali jsme brzy zbytečný gól a museli dotahovat. To se podařilo a na začátku druhé půle jsme si vytvořili velký tlak,  měli i řadu stoprocentních šancí. To, že jsme je nedokázali proměnit, rozhodlo o tom, že jsme nezískali ani bod. Místo, abychom o dvě branky vedli, dostali jsme laciné góly a zápas tak zcela zbytečně ztratili. Zápasy se rozhodují před brankami a tam jsme zcela propadli. Za zmínku stojí ještě velmi dobrý  a citlivý výkon rozhodčího," podotkl trenér Bečvár Josef Kuba.

„Do Bečvár jsme jeli odčinit pár nezdarů a vše začalo tak, jak si každý přál. Hned na začátku jsme vstřelili gól a vše vypadalo dobře, jenže domácí od té doby měli více ze hry a i celkem brzy vyrovnali. Až do poločasu byla hra taková rozháraná, dost nervózní, ale bez branek. Do druhého poločasu trenéři prohodili posty, soupeř nás ze začátku zatlačil na naši polovinu a jenom díky brankáři jsme neinkasovali. Po vymanění z tlaku naši hráči přidali, za což byli odměněni brankami, a dá se říct, že nakonec došli v klidu pro cenné vítězství. Soupeř  v nastavení jen snížil, ale to už bylo 
o vítězi rozhodnuto," uvedl vedoucí Libodřic Radek Šafránek.

Branky: 14. Černý, 90. Uher z PK – 4. a 67. Škopek, 72. Heverle, 90. Pěkný. Rozhodčí: Freund. ŽK: 0:2. Diváci: 40. Poločas: 1:1.
Bečváry: Zavřel – J. Holub, Uher, Slezák, V. Kšírl (85. Urban) – Čáslava, Kubín, Dědek, P. Kuba (77. J. Kšírl) – Sikáček, Černý.
Libodřice: Maxian – Hovorka, Pánek, Müller, Medlen – Rychlík, Pěkný, Novotný, Heverle – Škopek, Košík.

Polepy – Týnec nad Labem 5:1

„Začátek prvního poločasu nebyl z naší strany dobrý, ale postupně jsme se dostávali do tempa a utkání dovedli do vítězného konce," uvedl trenér Polep Vít Mádle.

„K utkání není moc co komentovat, byli jsme rádi, že jsme zápas odehráli, protože to vypadalo, že těch jedenáct lidí nedáme dohromady. Do dvacáté minuty jsme s domácími drželi krok, pak už hru ovládli a až na pár šancí, které jsme si vytvořili, byla výhra domácích zasloužená," konstatoval kapitán Týnce Jiří Sýkora.

Branky: 20. a 63. Kesner, 30. Kmoch, 38. Mikeš, 53. Zelenka – 5. Sýkora. Rozhodčí: Löwe. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 50.
Polepy: Procházka – Zika (61. Urban), Lapšanský, Suchánek (55. Tauc), Hruška – Mikeš, Zelenka, Kesner, Dušek – Kmoch, Slezák.
Týnec: Adamec – J. Sýkora, Mlika, D. Sýkora, Čopjak – Tatíček, Horák, Kulich, Bilík, Váňa (60. Svoboda) – Novotný.

Velký Osek – AFK Pečky 2:2 (PK 4:5)

„V tomto zápase jsme podali jeden z nejslabších výkonů 'v podzimní části. Bez dvou hráčů základní sestavy jsme dvakrát vedli, ale nedokázali jsme zápas dotáhnou do vítězného konce. Zápas jsme ztratili vlastně dvakrát, když jsme nedokázali udržet vedení těsně před koncem a ani v penaltovém rozstřelu nevyužili mečbol," konstatoval vedoucí Velkého Oseka Jiří Sodoma.

„Utkání jsme nezačali dobře, i když soupeř nastoupil 
v deseti a později doplnil jedenáctého hráče, tak nás zhruba osmnáct minut k ničemu nepustil a výsledkem byla branka v 7. minutě. Později jsme hru vyrovnali  a v závěru prvního poločasu vyrovnali na 1:1. Druhý poločas jsme začali o mnoho lépe, ovšem bez brankového efektu. A tak se soupeř v 75. minutě ujal opět vedení. My jsme zbraně nesložili, kluci bojovali a sedm minut před koncem nacentroval míč do vápna Braňka a Hanzelín hlavou vyrovnal. Tentokrát jsme v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější. Bylo to až na třetí pokus," uvedl trenér Peček František Hovorka.

Branky: 7. Koubek, 75. Fořt – 41. Štégl, 83. Hanzelín. Rozhodčí: Novák. ŽK: 0:2. Diváci: 50. Poločas: 1:1.
Velký Osek: Kalinec – J. Adamec, Polák, Syřínek, Špaček – Pfeifer, Koubek, Sixta, Lambert (61. J. Karban) – Souček, Fořt.
AFK Pečky: Cihlář – Braňka, Kysel, J. Hovorka, P. Hovorka – Hanzelín, Konůpek, Plaček, Štégl – Chrastný, Růžička st.