„Nastoupit do základní sestavy a konečně ukázat, co ve mně je, byl obrovský zážitek. Hattrick to už je jen taková třešnička na dortu. Hlavní pro mě bylo, abychom zvítězili,“ komentoval svůj počin.

Odchovanec pražské Admiry posbíral v divizi i vinou zranění až dosud při čtyřech startech z lavičky jen desítky minut. Proti Souši ho ale trenér Petr Vrabec poprvé nasadil do základní sestavy. Po chvíli si mohl gratulovat.

Nejmladší aktér zápasu poslal už po sedmi minutách centr hlavou neomylně k tyči. Ještě do poločasu si spontánní tanec na oslavu gólu zopakoval, to byl na správném místě a doklepával téměř z brankové čáry na 3:0. Po hodině hry sám rozjížděl brejk, na jehož konci poslal domácí už do čtyřgólového trháku. V 81. minutě ho tak ze hřiště právem vyprovázely ovace stovky diváků.

„Jsem strašně rád, že dal tři góly. V utkání udělal i spoustu práce okolo. Jen tak dál. Doufám, že mu to pomůže,“ uvedl trenér Úval Petr Vrabec na adresu hlavní postavy utkání.

Libiš - Lhota, krajský přebor.
Libiš zabrala a sestřelila Slaný. Rozhodl Matucha

Vít podle někdejšího hráče Sparty a asistenta ve Slavii prodal jednu ze svých předností – správný výběr místa. „Na tréninku je celkem gólový, ví si s tím rady. Chce střílet góly. Má slušné zakončení hlavou,“ objasnil Vrabec, proč mu dal příležitost v základní sestavě.

Roli sehrála i série čtyř dubnových porážek (dvě po penaltách) mužstva z Prahy-východ. „Po Meteoru, kde se nám v zakončení příliš nevedlo, jsme si řekli, že musíme něco změnit. Moc gólů nedáváme. Čtyři jsou výborné. Byly vyústěním naší snahy o kombinační hru. Kluci se přesvědčili, že jde hrát s kýmkoli. Zaplaťpánbůh za to,“ řekl kouč.

S týmem se vrátil do lepší poloviny tabulky na sedmé místo, pro jeho uhájení ovšem nesmí usnout na vavřínech a sobotní výkon opakovat pravidelně.

Pro samotného Lukáše Víta to s ohledem na jeho věk platí dvojnásob. Kouč Vrabec se na něj v tomto směru také ihned snažil zapůsobit: „Co jsem mu řekl po zápase? Aby ta hruška nebyla příliš vysoká a rána o to větší, až z ní spadne dolů,“ prozradil.

Sobotní střelec doufá, že to nehrozí. „Budu se snažit dávat ze sebe maximum a poctivě makat, abych mohl zase nastoupit do základní sestavy a pomoct k další výhrám,“ ujišťuje.

I. B třída, 14. kolo: Byšice - V. Borek (v červeném).
Byšice v Neratovicích propadly, dostaly šestku