„Nezačali jsme moc dobře a důrazný soupeř nás začal přehrávat. My však ukázali, že umíme být nebezpeční a hlavně produktivní, když jsme vstřelili tři krásné branky,“ konstatoval trenér Petr Samek.

Po změně stran už se produktivita z kopaček domácích vytratila. Neproměněné samostatné úniky a několikrát nastřelená branková konstrukce nakonec Liblice mrzet nemusely.

I soupeř se dostal do dvou slibných příležitostí, ale skóre se neměnilo.

„Druhý poločas jsme neproměnili řadu šancí, ale naštěstí nás to mrzet nemuselo. V utkání mě potěšila naše obraná hra, kdy se nám podařilo udržet první jarní nulu, což je určitě vzpruha pro našeho brankáře. Musím pochválit celý tým, že ve vedru dokázal vše zvládnout a soustředěným výkonem dojít k zaslouženému vítězství,“ byl po utkání spokojen Petr Samek.

I jemu však do dalších zápasů přibyly vrásky. V utkání totiž přišel o útočníka Hrstku, který po několika soubojích neudržel nervy na uzdě a za rozhodnutého stavu se musel nesmyslně pakovat pod sprchy.

Branky: 15. a 18. P. Nouzák, 45. Sochor. ČK: 83. Hrstka (L). Poločas: 3:0.
Liblice: Grůša – F. Řípa (64 J. Nouzák), Fott, Pop, Kovačka – Vosecký (59. Vlk), Rohn, Bázlík, P. Nouzák – Hrstka, Sochor (69. Plachý).