Necelé tři týdny je tomu, co posílené béčko Hradce odjíždělo ze Záp s porážkou v rámci ČFL, prvoligový tým „votroků“ se soupeři ve třetím kole Mol cupu pomstil i s úroky. Domácí odešli po třech gólech v závěru s až krutou porážkou 0:4.

„Výsledek vypadá hrozivě, ovšem průběh utkání tomu nenaznačoval. Dokud jsme cítili šanci a měli jsme fyzické síly, tak jsme byli více než vyrovnaným soupeřem,“ hodnotil utkání trenér Záp Miroslav Doležal, podle kterého byla nakonec určující branka inkasovaná v prvním poločase.

„Ve druhé půli jsme chtěli s výsledkem něco udělat, ale Hradec zkušeně bránil a pak nás potrestal z brejkových situací, které hezky vyřešil. Prohra nás mrzí, ale musíme se z ní poučit. Klukům děkuji za nasazení. Dneska to bohužel nevyšlo,“ dodal.

MOL Cup : SFC Opava - Ml.Boleslav
Boleslav potvrdila roli favorita a postupuje do dalšího kola

Skalp soupeře z vyšší soutěže si nezopakovaly ani Zbuzany. Slovácko si na hřišti přemožitele libereckého Slovanu z předešlého kola ulehčilo zápas rychlým vedoucím gólem, přesto se muselo až do konce strachovat o nejtěsnější výhru 2:1.

Pátý tým FORTUNA:LIGY, kterému z opor scházel jen Daníček, nasměroval do osmifinále Kohút, který se trefil hned v první minutě. Pojistku před půlí přidal Jurečka. Favorit ale klid hlavně kvůli nepřesné koncovce rozhodně neměl. Domácí bojovali, ofenzivní duel po trefě střídajícího Jonáše zdramatizovali, ale na prodloužení v hektickém závěru nedosáhli.

Blízko vyrovnání byl především Hampl, kterému v jedné ze dvou velkých šancí zkazil za už překonaným brankářem Bajzou radost kapitán Slovácka Kadlec. Ligový tým nepříjemnou chvíli přečkal, následně mohl vedení několikrát pojistit, ale stoper Hofmann, střídající Petržela s Šašinkou si ale na brankáře Soukupa nepřišli.

Radost velvarského Tomáše Tenkla poté, co z pokutového kopu zvýšil v pohárovém duelu proti Slavii Praha na 2:0.
PODÍVEJTE SE: Velvary sahaly po pohárové senzaci, proti byl Stanciu

Na obrovské překvapení to více než poločas vypadalo ve Velvarech. Před téměř třemi tisícovkami diváků tam vysoce favorizovaná Slavia nabrala do přestávky dvoubrankové manko. Po změně stran a přeskupení hostující sestavy ale zaúřadoval rumunský reprezentant Nico Stanciu, který měl prsty ve všech čtyřech gólech sešívaných - tři dal sám a další připravil pro střídajícího Traoreho.

Zápy – Hradec Králové 0:4 (0:1)

Branky: 36. Kubala, 80. Soukeník, 83. Prekop, 89. Vlkanova. Rozhodčí: Krejsa. ŽK: 3:1. Diváci: 360.

Zbuzany – Slovácko 1:2 (0:2)

Branky: 65. Jonáš – 1. Kohút, 43. Jurečka. Rozhodčí: Ginzel. ŽK: 2:1. Diváci: 459.

Velvary – Slavia Praha 2:4 (2:0)

Branky: 13. Vopat, 40. z pen. Tenkl – 55., 60. z pen. a 90. Stanciu, 56. Traore. Rozhodčí: Franěk. ŽK: 3:1. Diváci: 2800.