Velim - Bečváry 5:1

„Utkali jsme se s naším tradičním soupeřem, mužstvem Bečvár, které trénuje bývalý hráč Velimi Pepa Kuba. Bečváry bývají dobrým a slušným protivníkem, to se také potvrdilo," uvedl trenér Velimi Jaroslav Češpiva. „Do prvního poločasu nastoupila téměř celá základní sestava. Hrálo se rychle, Bečváry byly zdatným soupeřem. Nedařila se nám útočná fáze, naši útočníci se příliš stahovali do hloubky naší poloviny," podotkl.

„Ve 23. minutě se v pokutovém území soupeře prosadil aktivní Jansta, ale byl faulován. Jeník se štěstím penaltu proměnil a vedli jsme 1:0. Ve 36. minutě se podobně prosadil Dostál, ale byl také faulován. Penaltu tentokrát bezpečně proměnil Seifert. Do druhého poločasu přišlo na hřiště šest nových tváří, z toho tři dorostenci. Trochu jsem se toho obával, ale jsou to hráči našeho dvacetičlenného kádru a musí dostávat příležitost. Velmi mile mě všichni překvapili. Hráli jsme útočně, Dostál zahodil dvě šance a Ramšák tři. Kromě toho jsme si vytvořili i další příležitosti. V 56. minutě zvýšil Jeník  z trestného kopu na 3:0. V 64. minutě se prosadil soupeř. Pak přišly chvíle šestnáctiletého Ramšáka. V 70. minutě po přihrávce Zajíce zvýšil na 4:1 a o deset minut později po krásném sólu obešel obránce i brankaře a uzavřel skóre na 5:1," popsal klíčové okamžiky zápasu Jaroslav Češpiva.

„Myslím si, že přátelské utkání splnilo svůj účel. S výkonem většiny hráčů jsem byl spokojený. Velice mě potěšili mladí hráči. Musím také pochválit Bečváry, které mají velice dobré mužstvo. A tak jedinou nepříjemností byla zima, která nás pořádně potrápila," dodal.

Branky: 23. a 56. Jeník (1 z PK), 36. Seifert z PK, 70. a  80. Ramšák –  64. Vanta. Poločas: 2:0.
Velim, I. poločas: L. Svoboda – Kyncl, Hrabal, Seifert,  Vácha – Nedbal, Jeník, Teplý,  Jansta – Dostál, Kovařík. II. poločas: Daněk – J. Svoboda,  Vácha, Seifert, Ulrych – Zajíc, Jeník, Teplý, Kosina – Dostál (Kovařík), Ramšák.