„Věřili jsme si, že získáme bod, já jsem tajně doufal v zisk tří bodů," řekl trenér Velimi Jaroslav Češpiva.

Jenže po bodech toužili i domácí a v prvním poločase vzali velimským fotbalistům vítr z plachet. Nedokázali odpovědět na rychlou a důraznou hru, s kterou domácí do utkání vlétli. Velim se ocitla pod tlakem a první poločas se hrálo téměř na jednu branku.

„Hráli jsme příliš bojácně, hráči se málo nabízeli a byla tam hlavně spousta špatných přihrávek. Já jsem ale věřil, že pokud vydržíme ten tlak, přijde v druhé půli naše chvíle, protože domácí takové nasazení celý zápas nevydrží," věřil Jaroslav Češpiva.

Jenže 37. minuta jeho plány zhatila. Hráči nereagovali správným způsobem na autové vhazování soupeře, obránce Cruz prošel přes několik hráčů a střelou ze strany z hranice pokutového území skóroval. Po přestávce se částečně naplnila slova velimského trenéra. Domácí polevili, místy bránili v osmi i devíti lidech. „Bohužel jsme se příliš tlačili středem, nehráli jsme do šířky. Především nám ale chyběla finální přihrávka, šance jsme ale měli," podotkl Jaroslav Češpiva.

Když se Seifert vysunul před obranu, hrála Velim na riziko a několik tutových šancí musel likvidoval Svoboda. „Zápas domácí vyhráli zaslouženě, dali alespoň tu jednu branku. Musíme se z toho poučit. Prohrávali jsem příliš osobních soubojů, chyběl větší pohyb a bojovnost," dodal závěrem velimský trenér.

ZELENEČ - VELIM 1:0

Branka: 37. Cruz. Rozhodčí: Bartůšek. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 1:0
Velim: Svoboda – Kyncl, Hrabal, Seifert, Kovařík – Nedbal, Teplý, Kesner (75. Hájek), Vaněk – Dostál (61. Jansta), Lev.

(Miloslav Kapic)