Nová Paka – Velim 0:2

A rozloučit se chtěli vítězstvím. Už proto, že se jim to nepovedlo v posledním domácím zápase a také z toho důvodu, že to byl jejich poslední duel ve čtvrté nejvyšší soutěži. Od nové sezony totiž budou nastupovat pouze v I. A třídě.

"Vzhledem k tomu, že se nám nepovedlo vyhrát doma, chtěli jsme vyhrát tady. I díky fanouškům, kteří nás do Nové Paky přijeli povzbudit. Bylo jich asi pětadvacet a po zápase byli nadšení a dokonce někteří z nich brečeli," uvedl trenér Velimi Jaroslav Němec.

Velim nasměřoval k výhře chvíli po přestávce svým prvním jarní gólem Vácha, definitivní pojistku pak přidal v závěru střídající Peterka. „Od začátku jsme byli lepší a udávali tempo. Oni spíš jenom bránili a čekali na brejky. Jeden si také vypracovali, ale střela skončila vedle. My naopak nastřelili břevno. Ve druhé půli už to bylo na jednu bránu. Nakonec jsme se dokázali i dvakrát prosadit," podotkl Němec.

„Od začátku jsme byli fotbalovější. V prvním poločase jsme to ale nedokázali vyjádřit brankově. A to ještě Wolf nastřelil hlavou břevno. Po změně stran jsme už naše šance dokázali využít. Soupeř svým výkonem, zejména ve druhé půli, patřil do krajského přeboru," řekl po utkání vedoucí mužstva Jindřich Skala. „Je škoda, že náš tým končí, protože si myslím, že svoji kvalitou by mohl hrát důstojnou roli v ČFL," konstatoval Skala.

Branky: 53. Vácha, 86. Peterka. Rozhodčí: Morávek. ŽK: 3:4. Diváci: 70. Poločas: 0:0.
Velim: Svoboda – Parys, Regner, Jeníček, Urban – Vácha, Ujec, Wolf, Šusta – Snop (46. Peterka), Melechovský.