FK Kolín - Kutna Hora 5:2

Po vyrovnaném začátku se do první šance dostal Kolín. Stoper Jeníček v 8. minutě nechtěně při odkopu nastřelil dotírajícího Hartiga a míč se otřel o břevno kutnohorské brány. Po čtvrthodině hry se uvolnil ve vápně domácí Hartig, předložil balon Jelínkovi, ten však trestuhodně přestřelil.

Hned na to měl Kolín další šanci, jenže místo přesného zakončení z brejku inkasoval: Wolf poslal dlouhým pasem za beky Melechovského a ten přehodil váhajícího brankáře F. Michalka - 0:1.

Po půlhodině hry měl na kopačce vyrovnání Novotný, jenže přízemní střelou trefil jen tyč. Ve 35. minutě se už Kolín dočkal. Hartig sklepl balon hrudí ke Stejskalovi, který se štěstím prostřelil Vavřinu - 1:1. Těsně před přestávkou domácí skóre otočili, když se do voleje položil Boček a prostřelil Vavřinu podruhé.

Kolín vinou prostřídání už neměl na začátku druhé půle takovou převahu a Spartě se podařilo vyrovnat. Po trestném kopu Urbana skóroval hlavou Schwarz - 2:2. Kolín se pak postupně dostával do tlaku a znovu se dostal do vedení v 72. minutě, když obraně utekl Boček a pohodlně rozvlnil síť v kutnohorské bráně - 3:2. Na další úder domácích se nemuselo dlouho čekat. Jeník se ve vápně uvolnil a předložil gólovou přihrávku D. Veselému - 4:2. Kutná Hora působila odevzdaně. Pátý gol jí vstřelil devět minut před koncem po odraženém balonu Linhart.

„Celý zápas jsme byli lepší. Klidně jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem. Na Kutné Hoře bylo vidět, že ve druhé půli odešla fyzicky," řekl po utkání kolínský brankář David Čižinský. "Líbil se mi přístup našich mladých dorostenců, zejména Linharta a Veselého, který dokonce dal gól. Dobře hrál i novic Boček. Škoda, že nedal hattrick," dodal.

„Rozdělil bych zápas na dva poločasy, protože sestava se o přestávce hodně vyměnila. První poločas jsme sice prohráli 1:2, ale myslím si, že jsme v něm obstáli dobře. Jednu situaci na konci půle mohli rozhodčí pustit, třeba bychom vyrovnali na 2:2. V prvním poločase to z naší strany v této fázi přípravy vůbec nebylo špatné," uvedl kutnohorský trenér Radim Truksa. „Ve druhém poločase šlo na hřiště sedm nových lidí a na čtyřech obráncích, co tam zůstali, bylo vidět, že melou z posledního. Soupeř takové kvality nás dokázal potrestat. Zápas nám hodně věcí ukázal a já jsem s ním spokojený," přiznal Truksa.

V jeho týmu nastoupila hned čtveřice hráčů z Velimi - Jeníček, Urban, Wolf a Melechovský. Tomu se dokonce podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. "

Branky: 35. Stejskal, 42. a 72. Boček, 78. D. Veselý, 81. Linhart - 17. Melechovský, 60. Schwarz. Poločas: 2:1.

Kolín I. poločas: F. Michalek - Čapek, J. Biško, Šourek, Nešpor - Jelínek - T. Michálek, Novotný, Stejskal, Boček - Hartig. II. poločas: Čižinský - R. Biško, Šourek, J. Biško, Nešpor - Boček, Stejskal (80. Pop), Jelínek, Jeník, Linhart - T. Michálek (70. D. Veselý).

Kutná Hora I. poločas: Vavřina - Urban, M. Tomíšek, Jeníček, Filipec - Wolf, Mach, Černohlávek, Kozel - Luňáček, Melechovský. II. poločas: Vavřina - Urban, M. Tomíšek, Jeníček, Filipec - Frejlach, Růžička, Vančura, Auer - Vodička, Schwarz.