Krvavé zranění na hlavě jednoho z pořadatelů, poplivaný rozhodčí a škoda na majetku v kabině. Nechutnou dohru mělo utkání pátého kola středočeského přeboru mezi fotbalisty Lhoty a Zbuzan (2:3). Incidentem, který na místě řešila i policie, se budou zabývat příslušné komise krajského svazu.

Melu jako z pralesní ligy odstartoval jeden z diváků, který poplival rozhodčího Čermocha při odchodu z hrací plochy. Do následné strkanice s pořadateli se zapojili i hostující hráči. Josef Huňáček (syn prezidenta klubu) pak trefil naplněnou plastovou lahví jednoho z pořadatelů a způsobil mu tržnou ránu na čele.

„Bohužel, někteří hráči ze Zbuzan se chovali jako blázni. Jeden hodil plnou pet lahev z metru po našem pořadateli. Ten musel do nemocnice na štychy, protože mu roztrhl čelo nad obočím. Vůbec nevím, co by se stalo, kdyby prohráli. I takhle zničili světlo v kabině. Při opačném výsledku by ji asi vypálili," uvedl trenér Lhoty Petr Cais.

Identifikovat fanouška se pořadatelům nepodařilo. Přivolali proto policii. Rozhodčí mají za to, že šlo o otce Ondřeje Ksandra, autora rozhodujícího gólu. „Při zpacifikování fanouška vběhl k pořadatelské službě. Když se ho snažil vedoucí mužstva hostů odvést do kabiny, křičel na něj, že nenechá svého tátu mlátit," objasňují ve své zprávě.

„U té situace jsem nebyl, takže nemůžu říct, kdo to byl," trval i den poté na dotaz Deníku na svém Josef Huňáček starší, v utkání působící jako vedoucí mužstva hostí. „Byl to nějaký fanoušek. Za to my neručíme. To na nás hodili. Samozřejmě, že to nezvládla pořadatelská služba," dodal.

Na druhou stranu ovšem nezastíral, že jeho syn byl tím, kdo způsobil zranění pořadatele. „Hráči tam měli rodiny a došlo k incidentu s jeho manželkou," řekl k tomu. Jak se k celé záležitosti postaví disciplinárka, nechce předjímat. Pozápasové dění ho ale podle jeho slov mrzí.

Pro nováčka je pořádnou kaňkou na utkání, které jinak zvládl. Přestože Lička, Šírl a spol. prohrávali ještě nedlouho před koncem, dvěma góly v závěrečné desetiminutovce překlopili tři body na svou stranu.

Sudí prý hosty nepoškodil
Podle Josefa Huňáčka byl výkon rozhodčích v utkání dobrý. „Nemůžeme si absolutně stěžovat, že by se dopustili křivdy, která by byla zásadní, nebo zápas nějakým způsobem ovlivnili. Co se týká rozhodčích, tam nevidím chybu. Zápas probíhal celkem normálně. My vyhráli zaslouženě," uvedl šéf Zbuzan na adresu trojice sudích na čele s Jakubem Čermochem.

V jeho případně nešlo o první dramatický odchod z hrací plochy. Známý je případ z jara 2011, kdy ho po zápase I. A třídy v Novém Kníně přímo na hrací ploše inzultoval kopanci do zadku hráč později sestupujících Doks Martin Škvára. Tehdy Čermoch nařídil proti hostům dvě penalty a vyloučil jim tři hráče.

Pokutový kop se v závěru poločasu kopal i v neděli proti Zbuzanům. Sám faulující Radek Šírl ale po utkání připustil, že se písknout dal a v souboji tělo na tělo si domácí hráč počínal chytře. Více hosty popudily opakovaně odpískané ofsajdy. „Některý věci byly docela viditelné, ale nebylo to tak, že by sudí extra chyboval," souhlasil Šírl na dálku se svým klubovým bossem.