Vše začalo hodinu po poledni krátkým přivítáním a letmým pohledem do historie klubu. Pak už následoval zápas přípravek SK Kostelec proti hokejistům Říčan. Po jeho skončení přišel na řadu jeden z vrcholů dne, a to vystoupení Karla Emanuela Gotta a jeho dcery Yvette, proložené utkáním mladších žáků proti Zásmukům.

Před utkáním starých gard domácího Kostelce a sousedních Nučic byli vyhlášeni nejlepší hráči jednotlivých kategorií a došlo také na poděkování a ocenění trenérů. Ještě před výkopem hlavního utkání byla losována bohatá tombola. K večernímu posezení zahrála skupina DUO KGx, která svým vystoupením velmi přispěla k pěknému zakončení celého dne.

„I přes docela chladné počasí se akce vydařila. Děti si užily skákací hrady a využily i další připravená stanoviště, na kterých si mohly vyzkoušet své dovednosti. Během dne zavítalo do areálu Na Americe mnoho pamětníků kosteleckého fotbalu. Z Kolína dorazil i bývalý hráč pan František Kureš, který setkání obohatil nejen vzpomínkami, ale i spoustou historických fotografií,“ řekl k akci Jiří Vedral z kosteleckého oddílu.