Podle papírových předpokladů byli favoritem utkání hosté z Břežan II. Ovšem už v minulém kole se dokázali tuchorazští fotbalisté takovým prognózám vzepřít, když přivezli bod z Libice nad Cidlinou. První jarní vítězství si v dalším kolínském derby nakonec připsali domácí, kteří porazili Břežany II 6:2.

„Konečně jsme doma začali trochu dravěji a urvali první jarní vítězství. Jsem spokojený z přístupu hráčů a jejich bojovnosti. V prvním poločase nám trochu vázla rozehrávka. O přestávce jsme si museli v kabině něco vyříkat a pak se to konečně začalo plnit. Hosté hráli v deseti, proto nám bylo jasné, že budeme hrát do jejich zatažené obrany. Kluky jsem nabádal, aby bezhlavě neútočili, naopak, aby hráli poctivě odzadu a to se nám podařilo zúročit. Vyhráli jsme a já jsem hrozně moc spokojený," hodnotil utkání hrající trenér Tuchoraze Lukáš Trnka.

„Těžko se mi k dnešnímu utkání hledají slova. Od prvních minut to bylo divoké utkání. Během první pětiminutovky jsme měli tři žluté karty a s tím se potom špatně hraje. Utkání ovlivnila 42. minuta, kdy vcelku nesmyslně, z naší strany, padla červená karta. V deseti se potom hraje těžko. Navíc jsme si dali druhou branku prakticky sami. Pak už nám bohužel nezbývaly síly k zdramatizování utkání, proto výsledek vypadá tak, jak vypadá," zhodnotil utkání zklamaný hrající trenér Břežan II Michal Pikner.

„Každý, kdo dneska na tenhle zápas přišel, musel vidět, jak to tu probíhá. Jestli to takhle vypadá každý zápas, tak se divím tuchorazským divákům, že sem na to ještě vůbec chodí," posteskl si Michal Pikner.

Jak šly minuty

3. Po vzájemném souboji Moška s Rozumným domácí útočník upadl. Břežanský bek vidí žlutou kartu. Rozhodčí Svoboda si hned v úvodu zjednává pořádek a žlutou kartu za protesty vidí i hostující kapitán Pikner.
34. Svoboda svou chybou v rozehrávce nabídl domácím možnost rychlého přečíslení. Doksanský se s míčem dostal až do vápna, kde ještě našel lépe postaveného Pazderce, pro kterého už nebyl problém poslat míč do prázdné branky – 1:0.
36. Břežanští se prokombinovali až k vápnu Tuchoraze, kde dostal až příliš místa Kulvajt. Jeho tečovaná střela končí šťastným obloučkem nad bezmocným Machem – 1:1.
42. Mimo dění došlo ke střetu hostujícího Trejbala a domácího Pazderce, který končí na zemi. Sudí bez váhání vyloučil břežanského beka.
43. Domácí dokázali nastalou přesilovku okamžitě využít. Z dálky napřáhl Doksanský a míč skončil za zády Svobody – 2:1.
47. Čerstvý Vosecký po straně zatáhl míč, který si navedl do středu na střelu. Po ataku jednoho z bránících hráčů padl a rozhodčí pískl faul. Tuchoraz má k dispozici standardku z hranice vápna. Svoboda však následný trestňák dokázal vyrazit na roh.
48. Následný roh, rozehraný na přední tyč, skončil pádem jednoho z tuchorazských hráčů a rozhodčí bez váhání nařizuje pokutový kop. Ten se štěstím proměnil Doksanský – 3:1.
53. Vosecký si opět došel na hranici vápna pro faul. K míči se postavili tři hráči Tuchoraze. Ti si mezi sebou míč rozehráli a posunuli Voseckému, který pak propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:1.
60. Pazderec dostal míč do běhu a mířil sám na brankáře. Situaci chtěl řešit fotbalově a přihrál před prázdnou branku rozběhnutému Voseckému. Ten sice dostal balón do sítě, ale jeho gólové oslavy zastavil praporek pomezního rozhodčího.
73. Hostující Mašanský uplatnil svůj důraz, probil se přes obranu Tuchoraze až před Macha, kterému nedal umístěnou střelou na zadní tyč šanci – 4:2.
84. Kolařík dostal ve vápně víc prostoru, než bylo zdrávo a svou střelu uklidil o tyč do hostující sítě – 5:2.
87. V závěru utkání už nechtěli hostující obránci riskovat nějaký karetní trest a souboj s Kolaříkem nedohráli naplno. Ten se dostal k zakončení z hranice vápna a střelou k tyči udělal definitivní tečku za tímto zápasem – 6:2.

Tuchoraz - Břežany II 6:2

Branky: 34. Pazderec, 43. a 48. z PK Doksanský, 53. A. Vosecký, 84. a 87. Kolařík – 36. Kulvajt, 73. Mašanský. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: Franek, Vosecký – Moško, Pikner, Svoboda, Jansta, Kulvajt. ČK: 42. Trejbal (B). Diváci: 90. Poločas: 2:1.
Tuchoraz: Macho – Franek, Trnka, T. Černý, Birkuš – Novák (63. Borovička), Doksanský (84. Blecha), Kolařík, Šmejkal (46. A. Vosecký) – Pazderec, Rozumný (80. Vostrovský).
Břežany II: Svoboda – Moško, P. Mišák, Trejbal, Veselý (63. Karban) – Jansta (71. Štolc), M. Pikner, Mašanský, Musílek (36. Volf), Kulvajt – Tůma.

(Jan Břečka)