„A to nám pro pracovní povinnosti chyběl Hrdlička, Medek, který po zranění začal již s tréninkem a Michálek s Jindřichem, kteří se po zranění v dohledné době zapojí do přípravy,“ podotkl vedoucí mužstva Jan Křen.

Český Brod rozhodl o výhře již v první půli, kterou vyhrál o čtyři góly.

„V úmorném vedu nám vyšel začátek. Již v úvodu domácí stoper udělal chybu, podskočil míč a Makovský se z blízka nemýlil. Zanedlouho si Suk navedl míč z levé strany na vápno a povedenou střelou skóroval. O minutu později po Cardově centru z levé strany Pěnkava hlavou upravil na tříbrankový rozdíl. Skvělou půlhodinu završil Carda bombou z 25 metrů,“ popsal klíčové okamžiky první půle Jan Křen.

Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu. Domácí byli bezzubí. Hosté si tak v poklidu připsali první výhru.

„Dvacet minut před koncem byl faulovaný Makovský a sám penaltu proměnil. V 86. minutě Souček hlavou prodloužil do vápna, kde se Ramšák zbavil obránce a vstřelil náš šestý gól. V nastavení domácí už jen korigovali střelou zdálky,“ dodal Křen.

Ilustrační foto.
Za Kolín nastoupilo několik nováčků. Jeden se vrátil ze Sparty

Český Brod zahájil přípravu na novou sezonu ve středu 11. července v Kounicích, kde bude trénovat celou sezonu, kromě předzápasových tréninků, které budou probíhat v Českém Brodě. To vše bude pod dohledem nového trenéra Jiřího Kafky (přišel z Ostré) a jeho asistenta Tomáše Ligy (návrat z Mexika).

Změna se netýká pouze na trenérském postu, kde skončilo rodinné duo Šmejkalů, ale také mezi hráči. Z loňského kádru skončil Michal Polomský, Tomáš Slicho, Vojtěch Marek, Mario Gajdasz je na přípravě v Zápech a Marek Smola by měl hrát za béčko Českého Brodu.
Naopak do týmu, který od nové sezony bude nastupovat ve skupině C, přišel Jakub Pěnkava (Úvaly – stoper), Michal Kotek (Hořovicko – stoper), František Franc (Havlíčkův Brod – záložník), Marek Ramšák (Velim – záložník) a Lukáš Vít (Úvaly – útočník).

„O dalších posilách se ještě jedná,“ poznamenal Jan Křen.

Další přípravné utkání hraje Český Brod v sobotu. Od 10.30 hodin se na hřišti v Kounicích utká s Poříčany.

Branky: 2. a 70. z PK Makovský, 13. Suk, 14. Pěnkava, 25. Carda, 86. Ramšák. Poločas: 0:4.
Český Brod: Drápela – Moravec, Pěnkava, Kotek, Carda – Suk, Skořepa, Franc, Makovský – Fikejz, Hanzl.
Střídali: Vymazal, Souček, Vít, Ramšák.

Manažer kolínských fotbalistů Jaroslav Havrda.
Jaroslav Havrda: V současnou dobu nám skončilo sedm hráčů